[有圖]電腦問題咁樣算係中毒定比人hack

1001 回覆
47 Like 2 Dislike
搞到我好撚驚
部機開住兩三日
上次更新係11月
但而家我唔係好敢去做更新 分分鐘更新就奶野
但又驚聽朝一起身奶野

一係更左先 一係斷網熄機去訓教
無連上網係咪冇事

睇台仔講,隻病毒主動track無更新3月果個update既windows,所以斷左網佢就搵你唔到,反而咩防毒軟件都無用,而且睇個款唔關上咸網事

台灣今次係頭果批中大量人正恐慌中

個update咩號碼
我有諗過其實係隻毒一早潛伏係你部機入面
到12號/13號先引爆

但問題係前排我中過隻綁browser既毒 一時唔小心
係就係清左但都好驚唔只隻malware
https://intel.malwaretech.com/WannaCrypt.html
究竟呢個網係點樣得知邊度有咩毒中
好似世界大戰咁

有冇人解答到點解會知某一個program hack 左入去咩電腦到仲可以即時更新
有冇巴絲開左自動更新都奶野

頂 依家乜消息都冇,我windows update未搞,淨係蚊左lan線,驚update左仲衰
中撚左屌
到12號/13號先引爆

所以中細毒都洗機穩陣
Microsoft Windows惡意軟體移除工具 - 2017年5月求重設你的設定。

佢要求重設首頁,搜尋引擎,停用plug in ,...
所有野delete哂....

重設 定取消好?

聽日d外置硬碟會唔會加價

有無人知windows 檢查更新檢幾耐 好似卡住左係度

rip
搞到我好撚驚
部機開住兩三日
上次更新係11月
但又驚聽朝一起身奶野

最驚其實一早已經中左之後聽朝開返機玩完

依加個個都走去更新
相都係直接曬出黎好
https://intel.malwaretech.com/WannaCrypt.html
究竟呢個網係點樣得知邊度有咩毒中
好似世界大戰咁

有冇人解答到點解會知某一個program hack 左入去咩電腦到仲可以即時更新

9up
用intel u既就check到
CHOK巴打我應該8.1黎
因為一login就係desktop唔係濕9功能表
同埋keep住有更新

依加個個都走去更新

屌我反而唔敢而家更新呀
到12號/13號先引爆

所以中細毒都洗機穩陣

即刻摷哂全屋transfer到資料嘅device做backup
先再上去windows update lo
CHOK巴打我應該8.1黎
因為一login就係desktop唔係濕9功能表
同埋keep住有更新

但係都驚驚地wo

依加個個都走去更新

屌我反而唔敢而家更新呀

我蚊左線由佢自已更新緊
搞到我好撚驚
部機開住兩三日
上次更新係11月
但又驚聽朝一起身奶野

最驚其實一早已經中左之後聽朝開返機玩完

咁你更左都冇用 安全性更新最多防到但救唔到
到12號/13號先引爆

所以中細毒都洗機穩陣

即刻摷哂全屋transfer到資料嘅device做backup
先再上去windows update lo

最緊要離線搞backup

依加個個都走去更新

屌我反而唔敢而家更新呀

我蚊左線由佢自已更新緊

蚊左線更新? 點更
down好晒d patch?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞