[有圖]電腦問題咁樣算係中毒定比人hack

1001 回覆
47 Like 2 Dislike
Win10表示奶左野

唔撚係掛屌你
off topic問下
我部好舊win XP ge 機中左d奇怪毒
依家開唔到防毒 同裝唔到任何新軟件
係咪冇得救
off topic問下
我部好舊win XP ge 機中左d奇怪毒
依家開唔到防毒 同裝唔到任何新軟件
係咪冇得救

仲xp...
不嬲都將電腦所有野BACKUP 外置硬碟, 自己影D 相有3份...

介紹個免費BACKUP SOFTWARE 比中家, 叫Freefilesync (仲有好多呢類SOFTWARE)
網上有好多教學

呢個SOFTWARE 可以比對兩邊有咩file del 同改過先抄過去, 所以係第一次炒先會耐少少...

想問: 中招係即時知道定慢慢加密你D FILE, 驚BACKUP 緊連緊外置HARDISK 果時唔知中左毒

睇到樓主個畫面既時候你所有野中晒 ex hdd 都有 network drive 都有

不過好似話加密緊個時cpu 會好高usage 有防毒會detect到 暫緩左
Win10表示奶左野

巴打有冇裝防毒
到底咩網先會中伏,將d野up上左dropbox有冇問題
Win10表示奶左野

巴打有無裝防毒

冇sync到就叫安全
英國醫院中晒

Win10表示奶左野

巴打有冇裝防毒

有 我果部新機,電腦鋪幫我裝左eset
win10裝左防毒,希望唔好中招
Win10表示奶左野

巴打有冇裝防毒

eset

我當年xp果陣就係裝左佢就係咁中毒

好似識引d毒過黎搞我咁

冇sync到就叫安全

屌而家即刻將d重要 file放落offline harddisc先
Win10表示奶左野

巴打有冇裝防毒

希望我部機唔好奶野

冇人知 word檔好似都會中
其實有無機會用cheat engine之類將個倒數時間改成無限或者停咗佢?
個勒索軟件應該唔洗連網都可以行到
先斷網後再改數值
咁咪爭取到時間
大家backup野記得蚊走網線先
其實有無機會用cheat engine之類將個倒數時間改成無限或者停咗佢?
先斷網後再改數值
咁咪爭取到時間

加密左都改到時間?
Win10表示奶左野

巴打有冇裝防毒

希望我部機唔好奶野

利申 我自己裝埋avast高級版
其實我開個vm,靜係用vm上迷網會唔會穩陣d

btw希望前幾日新聞強國班人快d破RSA
先斷網後再改數值
咁咪爭取到時間

加密左都改到時間?

係喎加密咗開唔到cheat engine
可能無用Adblock
自己無用notebook 正版win7
大家backup野記得蚊走網線先

而家有個呢世都唔同步既dropbox加一個offline drive應該都穩陣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞