[有圖]電腦問題咁樣算係中毒定比人hack

1001 回覆
47 Like 2 Dislike
喂個po開完即刻係咁有人中係咩料

因為真係係咁中

個個扮中毒,嚇鳩人
遲啲新買咩都未裝,一接網線就中
係咪九成都係win7

所有windows都有可能
唔識就嚇死,識就笑死
喂個po開完即刻係咁有人中係咩料

因為真係係咁中

好似淨係連登仔先中

隔離登唔知有冇講呢

派你過去gup gup
呢次似乎好大鑊
大家唔好亂上網,我上幾個星期都中左,不過要0.345個比特幣,但係電腦乜柒都無,直接重裝搞掂

中左既唔好諗住解得番

上左咩網

平時上咁多網點記得,不過要小心廣告

但你㩒左廣告,個病毒點樣可以令到自己有權限安左係你部電腦,就係因為㩒左個廣告佢就會自動安裝?

我唔係IT人所以唔清楚,上網睇資料話有可能係釣魚網or唔知點傳訊息去hack你部腦,我就係果幾日無開阻擋廣告就中左招,所以提醒下

巴打你重裝係咪姐係洗機

係,中左就格式化成部機洗機,千萬唔好插usb,外置硬碟
我上次比人用RSA-2048加密,基本上無得救

disconnect network 先插都唔得?
前排中招用家 表示無有怕 因為洗左機 如果再中招 最多再重裝window
咁多人中?
有冇圖睇下
睇ptt有唔少台仔係冇上奇怪網都中伏,
有人估因為係個毒主動攻擊有漏洞嘅電腦,
而個漏洞喺3月嘅更新修復咗,
如果冇更新就

成年冇update....
咁我仲更唔更新好?
前排中招用家 表示無有怕 因為洗左機 如果再中招 最多再重裝window

無限loop

上左咩網

平時上咁多網點記得,不過要小心廣告

但你㩒左廣告,個病毒點樣可以令到自己有權限安左係你部電腦,就係因為㩒左個廣告佢就會自動安裝?

我唔係IT人所以唔清楚,上網睇資料話有可能係釣魚網or唔知點傳訊息去hack你部腦,我就係果幾日無開阻擋廣告就中左招,所以提醒下

巴打你重裝係咪姐係洗機

係,中左就格式化成部機洗機,千萬唔好插usb,外置硬碟
我上次比人用RSA-2048加密,基本上無得救

disconnect network 先插都唔得?

唔得,如果你唔想你啲珍藏av變曬雪花,因為外置硬碟都有機會比人加密
睇ptt有唔少台仔係冇上奇怪網都中伏,
有人估因為係個毒主動攻擊有漏洞嘅電腦,
而個漏洞喺3月嘅更新修復咗,
如果冇更新就

仆街公司機不嬲disable更新
有冇巴打有d簡單d既backup方法
太亂唔知點backup好
比如有冇得一次過backup晒成部機既歌/相
雖然咁做可能會backup埋d垃圾

重要嘅嘢上雲端,AV 咪百度,歌就 google music, 片就 YouTube 然後 set private
中毒 勒索毒, 冇得救,

重要嘅嘢上雲端,AV 咪百度,歌就 google music, 片就 YouTube 然後 set private

屋企有個3tb hdd專做backup
突然間諗起如果架車有連過wifi會唔會奶野

利申先it 白痴

下次到cloud個ac比人hack
唔關有冇上咸網事,
我有部機Win7 長開,主要試野run 自己既program 剛剛都中招,
似無更新Win7 , 或者隻防毒唔夠力所致

即刻蚊撚左先
殘體慎入
朋友share 好似話懷疑有事嘅唔好連網 裝返啲唔知咩就冇事
================
关于防范ONION勒索软件病毒攻击的紧急通知
校园网用户:
近期国内多所院校出现ONION勒索软件感染情况,磁盘文件会被病毒加密为.onion后缀,只有支付高额赎金才能解密恢复文件,对学习资料和个人数据造成严重损失。
根据网络安全机构通报,这是不法分子利用NSA黑客武器库泄漏的“永恒之蓝”发起的病毒攻击事件。“永恒之蓝”会扫描开放445文件共享端口的Windows机器,无需用户任何操作,只要开机上网,不法分子就能在电脑和服务器中植入勒索软件、远程控制木马、虚拟货币挖矿机等恶意程序。
由于以前国内多次爆发利用445端口传播的蠕虫,运营商对个人用户已封掉445端口,但是教育网并没有此限制,仍然存在大量暴露445端口的机器。据有关机构统计,目前国内平均每天有5000多台机器遭到NSA“永恒之蓝”黑客武器的远程攻击,教育网就是受攻击的重灾区!

在此提醒广大师生:
目前微软已发布补丁MS17-010修复了“永恒之蓝”攻击的系统漏洞,请广大师生尽快为电脑安装此补丁

有冇巴打可以解吓佢up乜9
利申 IT白痴但係好想知咩事
係咪前排依莉update左個flash player就中果個

相/片 都可以google photos

即刻蚊撚左先

唔好睇唔開呀chok囝

戰鬥民族太大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞