[有圖]電腦問題咁樣算係中毒定比人hack

1001 回覆
47 Like 2 Dislike
唔知norton 檔唔檔到呢

Norton用家 x2

防毒係防唔到今次隻毒,唔係點會咁多人中?
https://www.youtube.com/watch?v=wg44hFvsqyE

呢個要推

無右上角個reghost file 點搞?
用360以毒攻毒得唔得

得 寫毒果條友都比你反加密
仆街好撚驚自己中毒,部機砌左成萬蚊,聽朝一早去買防毒

佢搞你部腦d資料姐
你唔care部電腦d資料既話其實可以唔洗理
上個月先更新過windows10 ,但係個個星期都搵link睇波搞到好驚
之後sopcast已經傳過一次好過今次acestream都玩完埋

用adblock+小紅傘+無上開咸網(手機睇)

手機其實會有咩毒中

呃d傻仔㩒確定就..
用360以毒攻毒得唔得

得 寫毒果條友都比你反加密

防毒軟件而家好撚平,唔好一年慳果幾十蚊,然後中毒搞到自己煩到仆街

買黎引毒

買左求個安心姐

我而家唔用防毒先安心左幾年

裝左bitdefender 五年,未中過毒
不過最重要都係自己習慣唔亂撳link

佢搞你部腦d資料姐

成萬蚊機唔買幾百防毒,抵中
防毒軟件而家好撚平,唔好一年慳果幾十蚊,然後中毒搞到自己煩到仆街

買黎引毒

買左求個安心姐

加一

Norton用家 x2

其實係win出事 應該係防唔到
係應該防到其他種既ransomeware掛
win7
上次更新 2014/12/13
無事

即刻更新先

同個病毒鬥快
而家up緊啲野上google
假設我而家中左毒再backup上去google係咪已經冇用
姐係一陣佢都係會lock埋google既檔案
Google有兩部認證 睇番up左果啲野副檔名冇問題 開到睇到
Win7 有開自動更新 三月全部都有更新 cpu維持係2x%
求解答 爬晒文

Norton用家 x2

其實Ransomware根本唔可以話佢係一種毒
只係純粹加密你啲file

再講norton

佢搞你部腦d資料姐

成萬蚊機唔買幾百防毒,抵中

頭先玩完都無事,講講下真係有啲驚
我所有.exe尾既全部開唔到

師兄頭先先中毒定中左好耐,頭先打完機睇下連登覺得好恐怖

點解咁多人中途入黎話中毒
樓主宜家狀況係點

究竟有冇咩新方法解決呢啲綁架病毒

其實係琴日(12號)先開始大爆發,
不過之前主攻歐洲,可能香港都中左零星,但踩入今日(13號)之後變左全球出事,包括香港

岩岩係支那貼吧望到成堆大陸仔中咗 洗晒版

買黎引毒

買左求個安心姐

裝左bitdefender 五年,未中過毒
不過最重要都係自己習慣唔亂撳link

淨係peer block都冇事
唔亂裝野down野根本唔洗防毒
Google有兩部認證 睇番up左果啲野副檔名冇問題 開到睇到
Win7 有開自動更新 三月全部都有更新 cpu維持係2x%
求解答 爬晒文

好難講會唔會有毒入左文件入面。
建議你小心d....
最安全做法一定係洗機
求解答 爬晒文

副檔名未改唔驚
我所有.exe尾既全部開唔到

師兄頭先先中毒定中左好耐,頭先打完機睇下連登覺得好恐怖

琴日無問題

我想問下.exe尾全部開左 無反應
有無辦法解決?上網同打機無問題

求解答 爬晒文

無用. 因為佢會覆寫咗你硬碟既文件, 再透過Google Drive Sync 去改寫你係gdrive上既副本

但你可以用gdrive 個version control 去還原返上一個未鎖之前既版本, 叫做好d
win7
無事

即刻更新先

我屋企部電腦同你一鳩樣
覺得好高危
睇到個post即刻熄咗
諗住聽日去買個外置hard disk
唔插上網線咁樣backup完先再去update
應該ok㗎可?
求解答 爬晒文

無用. 因為佢會覆寫咗你硬碟既文件, 再透過Google Drive Sync 去改寫你係gdrive上既副本

但你可以用gdrive 個version control 去還原返上一個未鎖之前既版本, 叫做好d

但暫時未知隻毒既結構,
再講一般用家唔建議keep毒檔案....
win7
無事

即刻更新先

我屋企部電腦同你一鳩樣
覺得好高危
睇到個post即刻熄咗
諗住聽日去買個外置hard disk
唔插上網線咁樣backup完先再去update
應該ok㗎可?

無事既
今日開左全日機都無事
應該無中
好似係
求解答 爬晒文

你意思係啲檔案已經比隻毒加密左定未加密先?

it 白痴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞