[有圖]電腦問題咁樣算係中毒定比人hack

1001 回覆
47 Like 2 Dislike
好彩部電腦壞咗 無中毒

same,冇壞嘅中硬,開心用nb
成日覺得呢個年代啲人無乜電腦常識係好痴線嘅事

特別係入黎講d唔關事既野既人
睇到個Post即刻更新 希望冇事

睇到先update...
bye
應該係 呢個 MS17-010
三月既 security update
patch 左就無事 好似係
https://technet.microsoft.com/en-us/library/security/ms17-010.aspx

三月出既 patch 大把人未 patch 啦

Google randomware MS17-010

更新左就冇事?
4月先洗完機裝翻win7 update左頭一兩次就冇update 會唔會有事?
利申:電腦白痴
電腦三硬碟雙系統 一個win10 一個xp

假如win10中佐招

我可唔可以入xp拎返d file出黎?
想問下熄機個時自動逼你更新個d係咪就係更新左security??
即係「正在處理更新xx%,請勿關閉電源」
唔好意思講到1999

yes
但你唔知係update邊個patch

唔該巴打
前晚先更新完 我win8
https://technet.microsoft.com/en-us/library/security/ms17-010.aspx

更新左就冇事?
4月先洗完機裝翻win7 update左頭一兩次就冇update 會唔會有事?

問問問識得洗機裝Win自己睇update啦利乜申啫
想問下熄機個時自動逼你更新個d係咪就係更新左security??
唔好意思講到1999

yes

唔該巴打

win8好似無事 win8.1先有

更新左就冇事?

近排洗機仲裝win7
睇到個Post即刻更新 希望冇事

睇到先update...
bye

未必既

假如win10中佐招

加密左呀 唔好玩啦

假如win10中佐招

最少都應該抆走條lan線同windows10隻硬碟先好開機
唔好意思講到1999

yes

唔該巴打

win8點解之前唔免費上win10
今鋪個hacker發囉
10%人比錢既話
買過部mac把啦

假如win10中佐招

最少都應該抆走條lan線同windows10隻硬碟先好開機

加密左入舊系統點會解到
有幾多個中ransomware既人開.exe或者其他file個時係唔理windows個警告直接禁run
https://www.sevenforums.com/attachments
如果你係呢d人既話
中毒唔係windows問題 唔係機器問題
係你智商問題
買過部mac把啦

mac mini入門 用住先啦
一係macbook air
有幾多個中ransomware既人開.exe或者其他file個時係唔理windows個警告直接禁run
https://www.sevenforums.com/attachments
如果你係呢d人既話
係你智商問題

問題係香港好多呢d人
今鋪個hacker發囉
10%人比錢既話

變全球通緝犯就有佢份
唔好意思講到1999

yes

唔該巴打

其實我唔知自己8定8.1
因為佢keep住更新
買番黎個時就8囉 用左5年左右
其實有乜分別

假如win10中佐招

個file HDD level 加密咗你覺得software/OS解決到?

好彩全apple
日日USB backup
如果你係呢d人既話
係你智商問題

問題係香港好多呢d人

>世界好多呢d人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞