[有圖]電腦問題咁樣算係中毒定比人hack

1001 回覆
47 Like 2 Dislike
(緊急)依家重未有事
但係咪即刻更新左個win7先?我頭先一check見到有update 未搞
呢排都係睇少啲AV
廢事撳到啲咩網
我有好多相 up完即刻蚊lan線熄機唔再開
咁樣可唔可以避免到
打算有用既相全部都印晒出黎
無連上網係咪冇事
而家up緊啲野上google
假設我而家中左毒再backup上去google係咪已經冇用
姐係一陣佢都係會lock埋google既檔案
Google有兩部認證 睇番up左果啲野副檔名冇問題 開到睇到
Win7 有開自動更新 三月全部都有更新 cpu維持係2x%
求解答 爬晒文

你意思係啲檔案已經比隻毒加密左定未加密先?

it 白痴

我暫時仲開到黎睇
而家up緊啲野上google
假設我而家中左毒再backup上去google係咪已經冇用
姐係一陣佢都係會lock埋google既檔案
Google有兩部認證 睇番up左果啲野副檔名冇問題 開到睇到
Win7 有開自動更新 三月全部都有更新 cpu維持係2x%
求解答 爬晒文

無用. 因為佢會覆寫咗你硬碟既文件, 再透過Google Drive Sync 去改寫你係gdrive上既副本

但你可以用gdrive 個version control 去還原返上一個未鎖之前既版本, 叫做好d

就咁upload都會sync咩
最好嘅防守係咪熄機
我一陣仲要六點開工,屋企人啲相都係晒電腦
無連上網係咪冇事

最好嘅防守係咪熄機

網線
呢個po睇到幾多人平時唔update唔backup有事先識驚
(緊急)依家重未有事
但係咪即刻更新左個win7先?我頭先一check見到有update 未搞

你問得黎都up緊啦 仲上黎問
好撚驚
快撚啲比我up撚完佢去訓教
呢個po睇到幾多人平時唔update唔backup有事先識驚

係引左堆出黎問mac/手機會唔會中呢隻野既人
無連上網係咪冇事

睇台仔講,隻病毒主動track無更新3月果個update既windows,所以斷左網佢就搵你唔到,反而咩防毒軟件都無用,而且睇個款唔關上咸網事

台灣今次係頭果批中大量人正恐慌中
Microsoft Windows惡意軟體移除工具 - 2017年5月求重設你的設定。

佢要求重設首頁,搜尋引擎,停用plug in ,...
所有野delete哂....

重設 定取消好?
聽日d外置硬碟會唔會加價
無連上網係咪冇事

睇台仔講,隻病毒主動track無更新3月果個update既windows,所以斷左網佢就搵你唔到,反而咩防毒軟件都無用,而且睇個款唔關上咸網事

好在懶
冇熄自動UPDATE
最好嘅防守係咪熄機

網線

冇連網個加密program都可能識繼續run
所以最好都係熄機
搞到我好撚驚
部機開住兩三日
上次更新係11月
但而家我唔係好敢去做更新 分分鐘更新就奶野
但又驚聽朝一起身奶野
無連上網係咪冇事

好在懶
冇熄自動UPDATE

好在琴晚熄機個時window更新左先熄
應該無事掛
聽日d外置硬碟會唔會加價

Fat fat了
有冇巴絲開左自動更新都奶野
搞到我好撚驚
部機開住兩三日
上次更新係11月
但而家我唔係好敢去做更新 分分鐘更新就奶野
但又驚聽朝一起身奶野

同我情況好似,成日叫我更新都唔想理,宜家訓唔着覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞