[有圖]電腦問題咁樣算係中毒定比人hack

1001 回覆
47 Like 2 Dislike
不嬲都將電腦所有野BACKUP 外置硬碟, 自己影D 相有3份...

介紹個免費BACKUP SOFTWARE 比中家, 叫Freefilesync (仲有好多呢類SOFTWARE)
網上有好多教學

呢個SOFTWARE 可以比對兩邊有咩file del 同改過先抄過去, 所以係第一次炒先會耐少少...

想問: 中招係即時知道定慢慢加密你D FILE, 驚BACKUP 緊連緊外置HARDISK 果時唔知中左毒

我朋友話係慢慢加密啲file愈加愈多
不嬲都將電腦所有野BACKUP 外置硬碟, 自己影D 相有3份...

介紹個免費BACKUP SOFTWARE 比中家, 叫Freefilesync (仲有好多呢類SOFTWARE)
網上有好多教學

呢個SOFTWARE 可以比對兩邊有咩file del 同改過先抄過去, 所以係第一次炒先會耐少少...

想問: 中招係即時知道定慢慢加密你D FILE, 驚BACKUP 緊連緊外置HARDISK 果時唔知中左毒

我朋友話係慢慢加密啲file愈加愈多

佢係同我打打下機發現奶左野
無架啦 一係俾錢
再唔係上網睇下個副檔名有無得解翻

無貴重野就重裝啦
早排個frd先中完 救唔到 洗左機
比人加左密,巴哈好多人中招,上迷網禁廣告

咩係迷網?

小學生?

未聽過
problems?

迷網咪姐係咸網 無乜problems嘅但你個腦就有啲囉

雖然我知咩叫做迷網
但咸網咪咸網囉迷乜撚野網姐 呢度香港呀

咩係迷網?

小學生?

未聽過
problems?

雖然我知咩叫做迷網

迷網真係大陸仔同台灣狗先講
不如講埋靠杯坑爹啦好唔好?
有無mac嘅朋友中過?

mac好似冇呢隻毒
岩岩我都中 呢部無上咸網都中

咩係迷網?

小學生?

未聽過
problems?

雖然我知咩叫做迷網

咪撚聽過

咩係迷網?

小學生?

未聽過
problems?

雖然我知咩叫做迷網

未撚聽過
成班人唔撚識用電腦 用緊win10個defender乜鳩毒都未中過。

ps.用過其他防毒完整掃過
我用老豆部機果陣中過,仲要將d相全部變晒.fun定乜7
果陣我腦入面真係變左走馬燈咁 佢知道一定劈死我
最後上網搵到solution
dl返個converter將d相回復原狀同洗左佢個exe
有冇巴打有d簡單d既backup方法
太亂唔知點backup好
比如有冇得一次過backup晒成部機既歌/相
雖然咁做可能會backup埋d垃圾

你好彩解到姐 而家d毒識進化
成班人唔撚識用電腦 用緊win10個defender乜鳩毒都未中過。

姐係點 咁你係用defender定係有埋防毒
岩岩我都中 呢部無上咸網都中

你係唔係SET 左HOMEGROUP權限可讀寫 SHARE FOLDER PRINTER 果D?

之前睇到呢隻加密即刻斷開哂屋企D 電腦HOMEGROUP

我都剩係用緊win10個防毒
係唔係夠晒用?
我見人話要刪左個FLASH,係唔係即係FLASH PLAYER?
今次中嘅人多數係仲用緊win7
發現中左既話 即刻去後台睇下有無可疑既野run緊 有就即係停左佢 我之前中過隻.fun毒 佢係後台扮firefox 我停左佢之後就無再加密 跟著上網找software解返密D檔案(無記錯係要用同一個檔案 兩個版本 有加密and無加密 掉落個software到 佢會解返條key出黎 跟住用條key解埋其他檔案)
跟著backup返D文件 最後成隻harddisk換左佢 應該格式化都可以 只不過想乾脆D 以上係個人經歷

好似係Win7用家先會中
今次中嘅人多數係仲用緊win7

我見到既case都係win7

好似係Win7用家先會中

微軟或成最大贏家
用緊win10正版 都驚驚地

雖然好耐冇開過電腦 但係見到樓主話咩打打下機中
心都寒埋

你好彩解到姐 而家d毒識進化

我真係第一批中果d,打個名上google又有人教路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞