[有圖]電腦問題咁樣算係中毒定比人hack

1001 回覆
47 Like 2 Dislike
話說點解我中果個唔係呢個 我果個叫thunder crypt
究竟呢個 post有幾多人係真中

個個無圖係度吹水嚇鳩人

仆街我睇完個post好撚驚 我部MacBook用左成2年但無裝過antivirus 仲成日上外國鹹網但都好似無事咁

個個無圖係度吹水嚇鳩人

仆街我睇完個post好撚驚 我部MacBook用左成2年但無裝過antivirus 仲成日上外國鹹網但都好似無事咁

macbook企埋一邊啦

個個無圖係度吹水嚇鳩人

成日上啲會另外彈廣告既網(flash睇波)
不過一彈就關,希望無事
macbook最驚mackeeper姐

個個無圖係度吹水嚇鳩人

Windows嘅毒嚟,
Mac/Linux都唔會中
有冇巴打有d簡單d既backup方法
太亂唔知點backup好
比如有冇得一次過backup晒成部機既歌/相
雖然咁做可能會backup埋d垃圾

重要嘅嘢上雲端,AV 咪百度,歌就 google music, 片就 YouTube 然後 set private

相/片 都可以google photos

Google photo 唔可以 up 原 size, 會扣容量,相仲可以放 Flickr, 1 TB 容量

講真
依加呢個世界
我諗有日類似dropbox個堆cloud比人hack之後自動幫你del晒d相都有可能

唔使 hack 嘅,死 server MS 都試過,
所以我放晒 d 嘢喺 cloud 我都會定時 sync 番落 ext HDD
其實普通上下大路網同埋check email, download email嘅attachment 有無事

word檔都會有毒 你問有冇事

咁我叫老豆用手提電話覆住先
聽日開電腦蚊lan線 即刻將啲新嘅嘢backup(大部份相都有做開)
睇完好驚即刻backup哂啲野先
好多相同文件係電腦到

個個無圖係度吹水嚇鳩人

Windows嘅毒嚟,

一個po引左好多呢d入黎

我上啲外國咸網會彈出嚟但次次都即刻禁leave
不過講真 就算好多巴打吹水又點

重點係提你backup姐 嚇下大家都冇壞

重要嘅嘢上雲端,AV 咪百度,歌就 google music, 片就 YouTube 然後 set private

Google photo 唔可以 up 原 size, 會扣容量,相仲可以放 Flickr, 1 TB 容量

講真
依加呢個世界
我諗有日類似dropbox個堆cloud比人hack之後自動幫你del晒d相都有可能

所以我放晒 d 嘢喺 cloud 我都會定時 sync 番落 ext HDD

可以sync個時順手幫你del埋ext hdd d野
咁多人話中 難分真與假

高達八成唔知頭唔知路

mackeeper係毒黎 小心d

我會force close 個browser

個個無圖係度吹水嚇鳩人

今鋪真係難分真假

個個無圖係度吹水嚇鳩人

鳩吹喇
單野係嚴重,但未嚴重到咁
不過我早2日都中左毒
avast係咁彈出黎
(廣告病毒黎,綁架首頁同search engine,唔係encryption)
咁多人話中 難分真與假

高達八成唔知頭唔知路

上埋新聞啦...繼續活在自己世界啦

講真
依加呢個世界

可以sync個時順手幫你del埋ext hdd d野

玩到咁高招,我只有投降講:you win

mackeeper係毒黎 小心d

多謝巴打教路 無限感激
呢排唔打J 住啦咁 J住本身down左嗰啲

個個無圖係度吹水嚇鳩人

Windows嘅毒嚟,

到時mac/Linux多人用就有人整架啦
不過如果真係咁多人中 另一個角度睇都唔係壞事 等你班友成日唔backup

個個無圖係度吹水嚇鳩人

鳩吹喇
單野係嚴重,但未嚴重到咁
不過我早2日都中左毒
avast係咁彈出黎
(廣告病毒黎,綁架首頁同search engine,唔係encryption)

lucky唔知乜柒?
唔知部腦有冇較自動更新
但琴日先更新完
雖然次次更新並關機之後都唔知佢更左d乜
都係警
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞