[有圖]電腦問題咁樣算係中毒定比人hack

1001 回覆
47 Like 2 Dislike
今日有好多人集體中毒
我同fd打緊機兩個同時間彈出畫面
就話中左毒

我個fd都係咁好彩我冇事 佢都係同我打打下機中咗毒

咩game

Overwatch
$300 bitcoin

喺$300 worth of bitcoin

啫係都係300美金
300bitcoin就真係痴線 你估heck行政總裁電腦咩

啫係都係300美金

以架bitcoin市價幾多

啫係都係300美金

啱啱googled

屌你老母一粒要一萬三千幾

啫係都係300美金

好似千八USD
報警話俾人勒索啦

啫係都係300美金

之前個professor話自己真係中左
因為d野冇back up 2個星期所以唯有比錢解
佢已經係IS professor 不過都冇諗過去解毒
windows安全性更新的重要性
用win7抵死啦 用老翻唔更新仲抵死

啫係都係300美金

已經唔係knowledge嘅問題
用你部電腦搵條key

啫係都係300美金

300美金咁濕碎就算啦 廢事搞
當買教訓

啫係都係300美金

已經唔係knowledge嘅問題
用你部電腦搵條key

用你部電腦搵條key應該要10年左右
Randsomeware
比左都未必有用

之前睇好似話舊版本既病毒係用fixed key
有間防毒公司好似放左D key出黎

如果唔係既話 rip
大家唔好亂上網,我上幾個星期都中左,不過要0.345個比特幣,但係電腦乜柒都無,直接重裝搞掂

中左既唔好諗住解得番
一般勒索病毒都係要成功昆到你裝佢啲野先得
Btw, 之前台灣有人中左毒
之後sent email 俾綁匪問可唔可以減價
最後又真係減到
樓主可以試下
比人加左密,巴哈好多人中招,上迷網禁廣告

咩係迷網?

小學生?

未聽過
problems?

迷網咪姐係咸網 無乜problems嘅但你個腦就有啲囉
大家唔好亂上網,我上幾個星期都中左,不過要0.345個比特幣,但係電腦乜柒都無,直接重裝搞掂

中左既唔好諗住解得番

上左咩網

平時上咁多網點記得,不過要小心廣告

中左既唔好諗住解得番

上左咩網

但你㩒左廣告,個病毒點樣可以令到自己有權限安左係你部電腦,就係因為㩒左個廣告佢就會自動安裝?

我唔係IT人所以唔清楚,上網睇資料話有可能係釣魚網or唔知點傳訊息去hack你部腦,我就係果幾日無開阻擋廣告就中左招,所以提醒下

中左既唔好諗住解得番

上左咩網

但你㩒左廣告,個病毒點樣可以令到自己有權限安左係你部電腦,就係因為㩒左個廣告佢就會自動安裝?

我唔係IT人所以唔清楚,上網睇資料話有可能係釣魚網or唔知點傳訊息去hack你部腦,我就係果幾日無開阻擋廣告就中左招,所以提醒下

睇嚟要長開adblock 死都唔解
呢d叫ransomware, 自己google
fbi都叫人畀錢了事

三百幾美金

300 bitcoin
唔止美金

睇清楚啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞