[有圖]電腦問題咁樣算係中毒定比人hack

1001 回覆
47 Like 2 Dislike
用緊Bitdefender 佢有個function 係唔比其他software 改你某d file, 其實作用大唔大

我都想知佢個ransomware protection有冇作用

我之前試過咁 但我無理佢重新開機 之後又無事

假malware ,出個Spinners 話你中毒
唔知部腦有冇較自動更新
但琴日先更新完
雖然次次更新並關機之後都唔知佢更左d乜
都係警

我都係琴晚更新完 win10
咁大規模中毒應該唔關crack檔案,老翻或咸網事。真係Windows有事,我即刻抆走條網線,遲d再用電話下載Win10 update
唔知部腦有冇較自動更新
但琴日先更新完
雖然次次更新並關機之後都唔知佢更左d乜
都係警

我都係琴晚更新完 win10

有得睇你裝咗啲乜架

香港係獨立咁計
Btw依家更新會唔會太過遲

等m$佢再出新更新先?
啱啱關機就有更新 microsoft咁快做野

香港係獨立咁計

等m$佢再出新更新先?

咁即係香港真係出左事
最新live變左聯合國咩都有
印度泰國加拿大阿根廷丹麥以色列韓國哈薩克全球大災難
見啲人講到一開機就會中 咁我仲應唔應該開機更新?

我win7 已經差不多兩年冇update
睇完呢個post
即刻走去update

睇下係你down得快
定個病毒run得快

蚊上網線先

驚咪唔好開

香港係獨立咁計

等m$佢再出新更新先?

抆lan線 backup咗d資料先
安裝更新ing
好驚
有冇巴打有d簡單d既backup方法
太亂唔知點backup好
比如有冇得一次過backup晒成部機既歌/相
雖然咁做可能會backup埋d垃圾

重要嘅嘢上雲端,AV 咪百度,歌就 google music, 片就 YouTube 然後 set private

相/片 都可以google photos

Google photo 唔可以 up 原 size, 會扣容量,相仲可以放 Flickr, 1 TB 容量

講真
依加呢個世界
我諗有日類似dropbox個堆cloud比人hack之後自動幫你del晒d相都有可能

唔使 hack 嘅,死 server MS 都試過,
所以我放晒 d 嘢喺 cloud 我都會定時 sync 番落 ext HDD

我個google drive同dropbox不嬲開機就sync
如果唔覺意中左招sync左上去唔知有冇得restore...
好似記得dropbox有...
另外自己個NAS又係一直連住
唔知瀨野時會唔會一齊收皮...
更新完個windows 10去訓
等聽日消息集中
東張西望訪問完專家先開機

大部份nas都係行linux
今鋪個hacker發囉
10%人比錢既話

變全球通緝犯就有佢份

你搵到佢先算啦

西班牙政府已經課左金解密
依家英國nhs都中埋招
會唔會玩到出fbi捉真係唔知

咁大單 fbi點會唔出動
啱啱關機就有更新 microsoft咁快做野

...
avira防唔防到
今鋪個hacker發囉
10%人比錢既話

變全球通緝犯就有佢份

你搵到佢先算啦

西班牙政府已經課左金解密
依家英國nhs都中埋招
會唔會玩到出fbi捉真係唔知

咁大單 fbi點會唔出動

全球出動
咁大規模中毒應該唔關crack檔案,老翻或咸網事。真係Windows有事,我即刻抆走條網線,遲d再用電話下載Win10 update

唔想patch 就咁媳SMBV1都可以

我之前試過咁 但我無理佢重新開機 之後又無事

假malware ,出個Spinners 話你中毒

佢仲要有把人聲講英文叫我唔好熄機 唔係會無晒資料之類嘅嘢 不停講 嚇死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞