買電視機 / 換電視機 集中討論區 (29)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
正常電話就可以了
55Q95T 呢?
上個星期買6650
q80t用咗一個星期,幾滿意
聲音又正,bass夠用 唔洗另買soundbar
Q95T沒有水貨, Q95T比X9500H好
一般用好OK了, 佢有2.2聲道, 又有OTS功能(物件追蹤定位發聲)
等到5月會唔會有呢
到時再睇下邊部好D
但水貨個價又好吸引
早買早享受, 唔係差好多姐~
大陸冇出Q95T, 所以邊會有水貨

到時睇下MINI LED幾錢啦~
識玩一定加條soundbar 做 Q symphony
Q-SYMPHONY秒殺
巴打如果想要更好, 可以考慮買埋SAMSUNG HW-Q60T 水貨, $2000搞掂, 可以配合Q80T電視開啟Q-SYMPHONY功能, 有巴打試過包圍感臨埸感強好多. 如果之後覺得後面唔夠包圍, 可以再買埋無線後置環繞喇叭($890), 組成5.1.2組合, 再結合Q-SYMPHONY, 成地精啦~
啱啱買左55 Q80T 有冇話有咩settings要set up下咁?
有冇巴打知道lg cx 55吋係咪冇水貨?
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q80t-qled/settings

WHITE BALANCE可以唔需要跟, 其他可以參考, 如果覺得色溫WARM 2太黃, 可以用WARM 1或者標準
有水貨$12580盛澤
用咩SOUNDBAR?
一般如果自動出到聲就唔洗理啦, 你播緊既片係咩格式?

你SOUNDBAR HDMI OUT記得駁去Q80T電視HDMI 3 (eARC)
PS5就直接用HDMI線駁去電視HDMI 4
thx
但貴q80t好多
同埋記得開埋Q-SYMPHONY功能
https://www.samsung.com/hk/support/tv-audio-video/meet-innovative-new-features-of-2020-model/

步驟1. 按電視遙控器上的首頁按鈕,選擇設定選單。

步驟2. 選擇音效選單,然後選擇聲音輸出。

步驟3. 找到並選擇要連接Q-Symphony的長型音響(例如TV+長型音響[裝置名稱])

行貨要$17500
q80t係衰ps5 4k120果陣行唔到hdr
如果唔係低玩好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞