買電視機 / 換電視機 集中討論區 (29)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
比個概念出嚟,等佢知電費係好平,不過長開部機就會容易壞啲
唔係, 有以下唯一一部
Panasonic TH-40HX700H
$4380
1. 40" 唯一選擇
2. 5年保養
3. 50HZ VA PANEL, 對比度高, 黑位較黑, 可視角差D
4. 有Dolby Vison, Dolby Atmos
5. HDMI 2.1
6. 支援USB HDD 錄影
7. HCX 影像處理器
咁又未去到fullload咁誇
返去度度先
本用緊32" mon, 搬野撞爆左
度下打橫闊度幾多, 度下打直高度幾多
電視同坐位距離幾遠?
點解49X9500H對比7000:1,但55X9500H得4000:1好似仲差咗?

HDMI 2.0/2.1個影響除咗ps5打機仲有咩影響?
49X9500H冇廣視角膜, 所以對比度高40%左右, 斜望畫面顏色會淡左
55X9500H有裝廣視角膜, 所以對比度低40%左右, 斜望畫面顏色唔會點淡
HDMI 2.1對唔打機既沒有任何影響
其實d細舖信唔信得過
佢地話行貨
細鋪主要推薦AVOUTLET, COMPUMARK SYSTEM, 佢地排名高, 有信譽, 有問必答

其實巴打如果擔心細鋪唔可信的話, 可以去大鋪買, 細鋪單價平係因為扣左贈品, 大鋪通常有跟原廠贈品, 所以會貴D, 其實扣除贈品後價錢同細鋪可能差唔多, 贈品通常都係超市禮卷, 用得著就冇問題, 有D旗艦機除了超市禮卷外仲會送其他野例如SWITCH, DYSON風筒, IPAD等, 呢D如果你冇用就要變賣左佢, 都要時間人力物力, 所以有部份巴打費事煩就幫襯細鋪, 直接以平D既價錢買電視
兩者有咩明顯分別
應該冇了, 95CM X 60CM
原來個架仲要係得75X75/100X100 , 應該都要買返MON 了
沒了
Panasonic TH-40HX700H吧
price.com問下AVOUTLET/COMPUMARK/HDLIFE佢地有冇現貨啦
呢部貨唔多, 成日冇

如果買唔到就買番32" FULLHD啦
75X75/100X100 睇唔明, 有兩個架?
呢部得VESA 200X200, 裝唔到
唯有屌返4K MON, 平時睇開4K, 轉返FHD 睇唔慣
巴打掛牆?
係呀, 係係床尾睇NETFLIX
掛係*
只支援HDMI 2.1之中既ALLM, eARC
唔支援4K120, VRR
想買部55" 睇中左A8H 同X9500H
平時睇電視多過打機間唔中Netfix
大家點睇 仲有冇好介紹?
睇過OLED真係好靚但係怕易壞
仲心大心細緊
巴打駁電腦用?
需唔需要睇文件?
如果成日睇電視台, 財經台, 波台, 成日長時間打同一隻GAME, 就唔建議買OLED
只睇NETFLIX, 睇碟, 非常建議買OLED
唔洗呀, 都係駛部apple tv 4k 睇netflix
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞