買電視機 / 換電視機 集中討論區 (29)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
佢話佢開盒試過一次 都幾好嘅
不過張保養單寫左要單先有保養
因為張單有日期 同埋你要寄副本比代理
邊條野??

JJ?
簡單D講,如果巴打要49",可以買Sony 49X9500H就可以了,各方面都優秀
未必係同一個賣家
我果條真係全新 所有膠紙都未滅
我見果日有2條216都係賣1600
我都見張野寫要單 俾佢fake咗
唔理啊 暫時開心使用中
灰鏡咁
枝野真係好正佢個sub
電視有冇開motionflow吖,電腦模式未必比開

睇60FPS片冇60FPS順暢度-->我唔知電視駁電腦會唔會lock左30FPS喎,始終唔係電腦mon
攬住瞓啦你
我放房係床用 細細枝真係夠哂
oled應該死得
大哥們

我睇唔明hw900t 個7.1
同jblbar 9.1個5.1.4有咩分別
房得homepod
哇 咁真係好夠洗 我擺廳
Samsung HW-Q900T - 正面3單元,左邊2單元,右邊2單元,機頂2反射單元,1低音subwoofer單元,組成7.1.2

JBL Bar 9.1 - 正面3單元,機頂2反射單元,左分離件1單元1反射單元,右分離件1單元1反射單元,1低音subwoofer單元,組成5.1.4,佢將5+4+1=9.1

Samsung個7.1.2之中既7係有點取巧,不過佢實際真係有單元做反射,你又唔可以話佢錯
你要畫面順,motionflow開流暢度高,清晰度開最少,底片模式自動
即係jclbar 會多d音效?
就算揀lcd都建議你窗簾唔使綁埋+唔好拉咁開,反光會冇咁嚴重
簡陋示意圖
都係
嚟緊買完新電視試下
JBL 9.1個天空反射會比Q900T更好,縱向好,橫向輸

HW-Q900T就橫向環繞更好,如果加埋後置喇叭就變9.1.2

最好就HW-Q950T,佢有9.1.4,橫向都好,天空反射縱向都好
諗好未?係咪直上65Q95T?
唔會直上喇
55“ q80t
65“ q70t
二揀一
聽日睇下捉唔捉老婆去深水埗睇機
65Q70T啦, 有大買大

你會唔會買SOUNDBAR呀? 會就55Q80T
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞