買電視機 / 換電視機 集中討論區 (29)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
Wfh 再airplay去電視做野
咁樣操機
高層員工
不過幾好運 無暗病
HDMI enhanced format? 增強模式
原來43X85G有update上左AN9 但係繼續奄割AirPlay同Dolby
垃圾sony
X8500G本身唔係有AIRPLAY同DOLBY VISION咩, 欠你咩?
大部份地方(包括香港行貨)既x8500h 43同49吋用舊soc (mt5891)係冇,
55或以上(mt5893)先有
官網冇講真係唔知, 冇研究到咁深入

謝謝
KD-49X9000G都係冇AirPlay, 原來關CPU事
原來43X85G有update上左AN9 但係繼續奄割AirPlay同Dolby
垃圾sony
X8500G本身唔係有AIRPLAY同DOLBY VISION咩, 欠你咩?
大部份地方(包括香港行貨)既x8500hG43同49吋用舊soc (mt5891)係冇,
55或以上(mt5893)先有
官網冇講真係唔知, 冇研究到咁深入

謝謝

btw我打錯字
係x8500g(2019款)
2020款冇呢個問題

官網其實有講
https://www.sony.com.hk/zh/electronics/televisions/x8500g-x8507g-x8577g-series

咁只能怪買之前沒有做好功課, 果陣我都未係度蒲頭
Soundbar用幾十w電,當佢齊頭100w
100w用10個鐘=1度電
依家1度電好似1蚊定1個幾?
即係每日1蚊左右
49就X9500H,55就X9000H抵玩啲? x9500h 49同55差成4k。

仲未諗定49定55,見大鋪都有超市券+簽賬回贈,同細鋪唔係差好遠。
啱啱試晒samsung同sony啲遙控,屋企人鍾意sony,好似語音都方便啲咁。
冇超低音嘅用電仲低,頂多50w,即係5毛1日
如果巴打夠BUDGET當然就係55X9500H啦
如果巴打唔夠BUDGET我就建議49X9500H啦
X9500H個影像處理器真係比X9000H好好多
咁真係抵玩謝巴打指教
巴打好認真喎
55Q70T電視最高用電111W, 平均39W
10個鐘頭FULLLOAD炸機
4k 最細係咪得43"?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞