買電視機 / 換電視機 集中討論區 (29)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
LG要65"起

Samsung 50"起,不過唔知香港係咪一樣,資料都未必一定正確

巴打估QN85A 50” 大約會幾錢?
好的,唔該哂巴打
聽日去問下先
不過我估都好大機會要硬食
我估行貨可能14k
Samsung 49"50"特登閹割左面板,佢係刻意既,想迫人上55"
放入watch list 先
希望巴打改到,未送貨應該ok既,不過你要預補差額,本身49X9500H係貴過49Q80T
想買部49吋電視 Samsung or LG
有冇人知邊到可以連運費+掛牆架安裝 5000內搞掂
其實55‘’都唔係唔得
老豆老母堅持話太大睇得好唔舒服
因為梳化同牆距離好似大約2.1米咋

如果只行到4k60係咪意思係畫面冇咁流暢?
唔好意思 唔係好熟我驚get錯
巴打好有心多謝你指點!!
巴打試下係price.com搵HDlife問佢地,佢地有電視+掛牆架+掛牆服務,價錢你問佢地

佢地有NB架,我搵到款NBC2F只要$228

http://www.hdlife.com.hk/index.php?route=product/product&path=110_87_90&product_id=352&filter=221&ps=0&pe=3680

Samsung 50TU7000
$4650
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (5000:1), 黑位更黑, 可視角稍差, 色域窄
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統, 多APP
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器
6. 舊款搖控
7. 兼容Dolby Atmos
2.1米其實可以55",我1.8米都49"覺得有少少細

睇過55"就翻唔到轉頭

一般正常game要順暢就係60格畫面,睇片睇電視都係,專業打機打槍game要極快畫面反應先要120格畫面
唔洗唔好意思,我咩都答,識答既都答
想問個個Calman autoCal有咩用?
我見人又話要駁個sensor去電腦度tune色又剩?
整左d色好好多架咩?
顏色會準好多,可以原汁原味表達戲既原有色彩
想買部俾老母擺係賦房睇電視
想問下27-32吋 有冇咩好介紹?
thanks
但可以點搞?
定係要比錢人整?
仲有一個方法,Facebook搵 盛澤影音 買以下水貨,佢地可以安排送貨,安裝,掛牆,10天有壞包換

一定$5000內搞掂

Samsung 50TU8000 水貨
$3980
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (6000:1), 黑位更黑, 可視角稍差
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統, 多APP
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器
6. 兼容Dolby Atmos
7. 鋪頭轉區後系統同行貨一樣,有齊Youtube/Netflix,繁中英文介面,冇大陸app
比錢人整,一次要1-2k
LG 32LM6300PCB
$2580
巴打好同意你講法, 我都係1.7-1.8米左右
岩岩買完49", 心思思係度諗早知買55"
唯有間中將個掛牆架拉前d, 當買大左啦
你想玩咩game
用緊Q70T 睇人教調色個D
次次都教電影mode 暗撚到仆街
D人又冇咁sharp
我最後都係用番標準mode 自己小小微調算
其實大家係咪都接受人地D cal 法
用左電影mode之後唔可以調光?

巴打可以試下自然mode

電視標準mode通常好搶眼,不過好易攰,間間廠都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞