買電視機 / 換電視機 集中討論區 (29)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
兩年之後換Neo LED
吸引巴成日咁夜既
Btw我仲未買soundbar
準備訓 見你蒲頭直想問你買左未
仲諗緊 216定60t
訓先喇 早抖巴打
60t啦 你有位架 早抖!
唔該晒巴打先

見到水貨個價真係
但個成日都想知壞咗係咪乜都唔保
變相幾千係買保養
65Q80T 水貨先有既尺寸
買水貨就係搏佢唔壞,如果擔心保養就要比多錢買行貨有3年保養,QLED就4年
千幾蚊唔好諗咁耐啦,不過好多巴打都買左,話冇買後置喇叭出黎係兩回事,個後置好重要
巴打買行貨55Q80T啦,31/1前買有登記完有4年保養,唔知會唔會extend
大舖最平可做到幾錢?而家送緊咩禮品?
想買水貨,但屋企個老細話行有保養穩陣啲
55Q80T唔知大鋪最平咩價,只知送$1500超市禮卷

細鋪就$11230冇贈品
Samsung Q系電視係限期內買完成功登記有4年保

要保養求安心就要比多1倍錢,買個安心
最緊要係阿媽睇得舒服
有無link可以參考下
我買企架喎
Panasonic TH-50HX700H vs Samsung 50TU8500呢?
50HX700H好似冇eARC 呢個技術影響大唔大

依家係尺寸同品質之間交戰
盛澤係賣水貨

如果你唔要求無損音質, HX700H都有ARC, 只係頻寬比eARC細, 只可以傳送有壓縮音訊去SOUNDBAR.

畫面應該差唔多, 不過P記有最值錢既5年保養, 不過P記APP可能冇咁多.

平價入門機就買番行貨好D, 因為差價唔係太大.
LG 65吋好d定三星?
55Q80T VS 65Q95T
相差一倍價
我建議入55Q80T行貨算啦, 一係55Q95T行貨($14300), 65"真係太貴
行貨QLED 31/1前買完成登記有4年保養

你另一半唔接受水貨冇計架啦, 千其唔好格硬買先斬後奏, 佢會怨聲載道, 有排煩, 睇電視都睇得唔開心.
LG除了OLED外其他不推薦
買左55Q70T $4600

已到屋企

多謝stepmic巴打建議
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞