買電視機 / 換電視機 集中討論區 (29)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
兩個人一齊玩梗係電視啦,畫面大咁多

我推薦以下機種,平平地Q70T已經幾好,行貨細鋪賣緊$10500,大鋪再貴D.

Q80T就黑位再好D,峰值亮度再高D,喇叭數量多D好聲D

兩部都完整支援PS5

Samsung 55Q70T 水貨
$4640
1. 100HZ 廣色域量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 顏色更豐富, 可視角普通, 畫面順暢
2. DUAL LED 背光增強色調, EDGE LED
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1, 支援4K120, VRR, ALLM
8. 兼容Dolby Atmos

Samsung 55Q80T 水貨
$6450
1. 100HZ 廣色域量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 顏色更豐富, 可視角普通, 畫面順暢
2. 直下式背光, 有50分區LOCAL DIMMING, 黑位更黑
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1, 支援4K120, VRR, ALLM
8. 有2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
9. 兼容Dolby Atmos
10. 支援Q-Symphony功能
48’ x9500h 想用活動掛牆有無介紹邊隻?
想食飯時拉出黎睇到
NB P4

NB P5
NB淘寶抵定係鴨記買都係差唔多錢?

同埋鴨記邊度有得睇
比樓主你講完 我又心思思左好耐 想轉q70t
巴打q80t行係咪得55冇65
老婆開綠燈可買65
但佢唔要水
係呀,大鋪 原裝固定式掛架包工 都收我1000
我之前同你一樣,本身諗住平平哋TU就算數,之後睇睇下覺得Q70T靚好多。
最後發現水貨原來平一半,就買咗Q80T
得49同55

有無ching買咗samsung sound bar, 2個後置喇叭係掛牆㗎?
見淘寶聲稱專用掛牆扣要成$150一隻(個樣流流地,直角鐵一舊可以“教”左右角度),去鴨記其實有無得配?
基本上個窿嘅位啱就得
我都係求其上淘寶買啲通用款嚟用
可惜
依家掙扎緊q80t 55
定q70t 65
如果放得65嘅話65吋好似過癮啲喎
巴打出去睇吓接唔接受到佢哋兩個嘅分別先?
都係
如果狠d
買q95t 65就一步到位
不過成23500
窮撚覺得拿利d
q80t係黑位好d,音效好d
其他分別唔大?
顏色同音效都俾佢好都已經夠
電視最主要都係呢兩樣嘢
利申:前兩日買咗80T
巴士邊度買,係咪14500樓下(55寸)
滿唔滿意
我買咗水貨$6450
新屋未裝修好
所以未知出到嚟個效果係點
喺豐澤嗰啲度試就滿意嘅
最衰老婆堅決唔要水
如果係咁就冇辦法啦
俾幾貴少少囉
不過真心覺得架野頂到兩年都有賺
之前up錯,q80t行係11500左右
水平近一半
但畀佢一句“如果3個月壞點算“ko咗我
買過部
邊度有s216 1600蚊?
係咪早星期旋拍嗰條2手s216
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞