買電視機 / 換電視機 集中討論區 (29)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
一陣試下
你都係喺嗰度買?
There is no sound from the Creative Stage V2 when I watch Netflix or HBO on my TV, but it works when I watch normal TV channels.
Certain online sources use Dolby Digital encoding, which Creative Stage V2 does not support. Please disable Dolby Digital in your TV settings to use Creative Stage V2 with these online media.

Creative Stage V2原來唔支援Dolby Digital, CCTVB節目用Dolby Digital格式架, 巴打你貌似中伏了
Q70T電視
設定>音效>專家設定
數碼輸出音頻格式---->呢個有咩選項?
咁就無法子...
未買 之前whatsapp問過盛澤 佢最初話要收100 但講下講下話免運費都得
頭先去咗豐澤試Q-Symphony
電視係Q95T soundbar係Q70T
開咗Q-Symphony之後個包覆感係明顯豐富左嘅
個感覺都幾明顯下
好似睇戲咁啲
明顯feel到啲聲係個螢幕度出嚟
佢哋冇擺到Q60出嚟所以我冇得比較。
我+150包運包安裝
你買好多野?
咁好
理下小弟好嗎?
咁即係正啦, 正面頭部位置有包圍感已經正好多

Q-Symphony應該HW-Q60T同HW-Q70T效果差唔多, 主要都係電視喇叭合作出聲, Q80T個喇叭就同Q95T相近
有啲神奇嘅效果
狗衝咗70啦所以
我估因為佢用Display都會有啲影響
本身呢個技術係正嘅
值唔值千七蚊就建議各位巴打去試一試
試下用PCM, 應該有得救, 電視將DOLBY DIGITAL轉成PCM比SOUNDBAR應該可以播到
我覺得個技術配合埋Dolby Atmos會好啲
我驚買60會伏
費事後悔所以狗衝咗70
當你買埋後置喇叭, 個前後包圍感應該夠巴打係射一打

想像唔到如果用HW-Q950T配Q-SYMPHONY會有幾誇張

今日SAMSUNG又公佈了HW-Q950T SOUNDBAR後繼型號, 有11.1.4聲道, 真係痴線, 比HW-Q950T原本9個單元再加多2個單元
好似睇戲咁啲--->好似戲院用透聲幕果種感覺?
今日係AV life試過,唔睇價錢可以射二十打出嚟
睇完價錢就鳩都縮埋
類似啦 我估係因為佢用display會誇張個感覺
但係都真係明顯feel到個分別嘅
電視越大分別越大
係AV life是果架應該係80”嚟
個效果同55吋好遠
會明顯分到左右啲
巴打你試聽過HW-Q950T? 唔怕試完中毒? 音響呢家野同耳機一樣, 唔可以隨便試架, 會萬劫不復
冇啦, Q95T最大得65"
係呀sales叫我試吓佢就知有好大分別
想叫我買HW-Q950T
話HW-Q70T有啲高不成低不就嘅感覺
我心諗那有錢啊你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞