買電視機 / 換電視機 集中討論區 (29)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
琴晚手多多試左拎隻Airpods Pro連 X9500H
配對到, 有聲有noise cancellation, 用Remote可以較大細聲

睇電視都要用耳機?
我都會, 有時airpods pro會斷
黑媽媽睇戲會插隻Sennheiser睇
廢事嘈到屋企人, 換左新機有藍芽咪手多試下
點知又得, 唔知駁多1,2隻同時用得唔得
因為Airpods有聲, 個sennheiser就會冇聲
藍牙應該只可以1ON1
tizen os 好唔好用架
所有SAMSUNG都係用TIZEN OS, 幾年前已經係, 你想點用法先?
如果想裝APK, 用ANDROID TV OS, 就去買SONY 43X8500H / 43X8000H, 不過就要開燈睇, 否則黑位比較肉酸, 另外對比度也低, 畫面比較平面, 不過可視角優良係此機優點
你都係度左夠位先啦, 另外要留意VESA掛牆規格大小
差啲唔記得vesa

我見有個架可以由100x100 轉100x200或者 200x200, 我諗都係買sony, samsung 隻600x400 比較難搵
決定咗55啦未諗好邊部,如果行貨細鋪有邊間推介?
43Q60T VESA係200 x 200
600X400係85"Q60T
AVOUTLET / COMPUMARK SYSTEM
買55X9500H啦, 好過55X9000H, 你唔打機梗係要部畫面靚D架啦.
好,我再睇下youtube 比較下邊隻好先
愛妻號
我買左55q80t 中左2點死點不過咁ge價就由鬼得佢算
盛澤有死點肯換架喎, 點解唔出聲
正常觀看距離睇到嗎?
屌講到好似粗野垃圾咁
唔撚係掛我仲睇中呢部添
咁有冇得換
之前有巴打開箱有1死點都換

不過其實4K電視有800萬點, 2點正常唔聞MON係睇唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞