買電視機 / 換電視機 集中討論區 (29)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
唔係太大影響

巴打介意既可以入55X9500H, 畫面都唔差, 費事你買左又後悔
暫時應該有20-30個巴打幫襯盛澤買, 暫時沒有問題發生
無咩問題 我買電視+soundbar+ps5先一皮鬆啲
啲錢留番找尾數
$4640買到入門43"咋
巴打之前係咪教過點Q70T點tune色?依家用smart mode啲色怪怪地,但係睇片好似順啲,有冇計自己tune色都咁順
用自然MODE或者電影MODE, 之後再自己調光暗, 色溫用標準或者WARM1
買機第一件事 熄左smart mode佢
要睇片順, 要係 "圖像清晰度設定" 度SET, 你可以用AUTO或者自訂, 然後較高JUDDER REDUCTION, BLUR REDUCTION

記得LED CLEAR MOTION要關

有無人知lg / samsung mini led 最快幾時有?
好似好正
白平衡20點唔好亂較,我之前較完以為幾好,近2日發覺啲色唔順,重設翻就正常
可以的, 我呢D SETTINGS非常耐看唔易攰, 顏色自然
係盛澤比左訂了
最後同屋企人睇完實物都係決定買50吋tu8000
因為好似睇電視台多同電話上網搵戲駁電視睇
無乜機會用到q70t咁勁既功能
我估我連tu8000既功能都用唔盡
爭$600大5吋畫面又靚多D唔好咩?

盛澤有TU8000實機比你睇?
我去左豐澤睇實物
55吋我吖媽覺得大得制反而睇得唔係好舒服
因為主要都係我阿媽睇最緊要佢睇得舒服
樓主 真係好多謝你指點咁多
TU8000都OK既, 幾時送貨? 盛澤可以幫你掛埋牆架
到時用圖像模式用番 "自然MODE" 就會耐看好多
約星期日吖 依個真係估唔到佢星期日都肯送貨
有要左個可活動牆架
好期待新電視
收到
幾好吖星期日可以就到你~
巴打
49 x9500h 對比度 7000:1
55 x9500h 反而得4000:1
係咪如果買x9500h 就揀49吋好過55?

同問
55”Q80T水貨同行貨
個對比度都有分7000同4000

係零件問題?
49X9500H冇加裝廣視角膜, 所以對比度高40%左右, 斜望畫面顏色會淡左
55X9500H有加裝廣視角膜, 所以對比度低40%左右, 斜望畫面顏色唔會點淡

55Q80T行貨有加裝廣視角膜, 所以對比度低40%左右, 斜望畫面顏色唔會點淡
55Q80T水貨冇加裝廣視角膜, 所以對比度高40%左右, 斜望畫面顏色會淡左
thankyou 啱曬我呢d懶人
快極都應該要5月
我都等緊
巴打想問
主力ps5 同睇netflix
49-55吋左右
應該係咪samsung好啲
Budget 大概6000

啱啱見到有個option 係65吋samsung水貨都只係6000幾真係勁吸引

另外想問其實打機係咪用電視好過電腦mon
尤其係會兩個人一齊玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞