買電視機 / 換電視機 集中討論區 (29)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
如果同q70t 65寸比較呢
11230 vs 16000
圖像模式: 自然
色溫: 標準 or WARM1

ENJOY NEW TV
$4600有55"中高階電視
巴打電視同坐位距離幾遠?
250cm/8尺左右
我覺得65Q70T算啦, 有4年保養
Samsung 65Q70T
$15970

巴打或者可以選擇以下機款, 都有3年保養, 有直下式背光, 有local dimming可以令黑位黑D, 峰值亮度又比Q70T高
Sony KD-65X9000H
$16980
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(4800:1), 黑位更黑, 顏色更豐富, 可視角可接受, 畫面順暢
2. 有Dolby Vison, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1, 支援4K120, VRR, ALLM
7. 直下式背光, 有32分區LOCAL DIMMING, 黑位更黑
8. X1™ 影像處理器
謝呀
x9000應該唔得,因個櫃面冇咁闊,佢兩邊腳設計擺唔到,3叔中間腳就可以
我同老婆講,買65以後尺寸上冇進步空間
我覺得巴打買65Q70T行貨算啦, 多出黎果$8690當買4年保養, 2.5米用55"太細
Samsung 65Q70T
$15970

最衰SONY X9000H座坐唔可以好似X9500H咁有兩種裝法
諗緊買埋soundbar + 後置,係咪都係買返samsung好?
預幾多錢買SOUNDBAR?
依家用緊10年前panasonic plasma電視
係咪黑位仲係屌打依家d led?
黑位係屌打, 光度就LED TV高

你用PLASMA有冇燒印?
巴打$5000 內有冇推介?
SAMSUNG HW-Q70T SOUNDBAR $4380
SWA-9000S 後置無線環繞喇叭 $890
想請問下 HW-Q900T水貨同行貨最大分別係咩?邊到賣$5800?
HW-Q900T水貨同行貨最大分別係咩? 水貨冇保養
盛澤影音賣$5800
https://www.facebook.com/SINGJAAK/
你可以WHATSAPP問佢地
唔知係咪燒印
依家某d時候會有撻嘢,但唔係成日有
如果有燒印, 就全時間都睇到
我都覺唔係燒印
但都用咗10年,又有小瑕疵
都想換機享受新科技
有無師兄買過Sharp C50BKX1X
日本panel 好似好吸引
有無咩評價
有冇考慮過以下機種?

Panasonic 65吋 4K OLED 智能電視 TH-65HZ1000H
$24060
1. 對比度無限(無限:1), 黑位純黑, 顏色豐富, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vison, Dolby Atmos
3. 5年保養
4. HCX PRO OLED級別影像處理器
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. HDMI 2.1
冇研究過
SHARP已經係台灣野, 非日本本土既影像處理器, 日本PANEL已經唔值錢
oled唔考慮住了,放喺窗邊,你地話oled死穴
部PLASMA係咪已經壞左?
我怕你覺得LED TV黑位唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞