買電視機 / 換電視機 集中討論區 (29)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
買左Panasonic HX700
但今日冇人黎裝機 好唔好自己裝?
唔係, 行貨都有分印尼製同韓國製
唔好自己開箱, 有事佢唔負責
自己開箱爆Mon死無對證
好想用。。。。
條soundbar hw q900t終於送到,想問下個sub仔係咪通常都放自己前面?我想放係我張梳化側邊得唔得?
SUB通常都放自己前面, 如果冇位先放梳化側邊
巴打又會自己去買HW-Q900T既? 水貨定行貨? 配咩電視?
強烈建議去豐澤買埋SWA-9000S無線後置喇叭($890)
LG 49UN7100PCA / LG 49UN8100PCA
個sales 一㩒個mon好似7100實淨好多,而且斜度睇個色水靚啲,至少想要HDMI x 3 , 只可以放到50寸,距離大距1.2米左右。

其實Samsung 定LG好?
LG 49UN7100PCA / 49UN8100PCA 都係用IPS硬面板, 電視要硬有什麼用? 有硬物打中都係會爆MON
巴打你要斜睇個色水靚既話, 選LG IPS面板機種就OK架啦, 犧牲黑位同對比度去換取可視角.

UN7100同UN8100分別只係底坐唔同, 同埋UN8100多1個HDMI 2.0, 其餘沒有分別.

簡單D講:
要高對比度, 畫面有立體感, 黑位好, 可視角普通就選SAMSUNG
要高可視角就選LG
“Sharp” 香港 岩岩出左批新 4K電視,有60吋,岩岩好,點睇?

仲以為Sharp係香港執左
普通睇冇要求只要平就OK了, SHARP已經係台灣野
LG CX65 韓國制$32500
LG CX65 韓國制$30300
A8H都係$30500, 比A9G好~

LG CX優點係有HDMI 2.1
巴打我依家出發去百老滙買Q70Tsoundbar
美國好似近排先有Panasonic OLED賣, 所以......................
OLED點會有殘影? Panasonic OLED PANEL都係LG提供
冇人肯放售

百老滙有SWA-9000S ($890), 你可以買埋做一套啦~

Q80T電視你有架啦嘛
最後買左HW-Q950T返來
冇話夠唔夠, X8500H打PS5最高行到4K60, 43"暫時冇機可以行到4K120, 巴打可以去馬
唔會啦,不過巴打遲下打算補埋後置圍繞但我梳化位咁可以點set
以為個mon行到100hz會多除小補

43‘有冇D再平D嘅款岩用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞