[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#56

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
好正 但好貴
巴哈有人話ET322QK C HDR偏白
想請教下各位隻mon打機或者睇戲果陣去到好好暗嘅位就會自動調到勁暗勁暗,之後望返光嘅地方就會好似著咗燈咁勁光
如果套戲成日黑同光係咁轉換,就會好似係咁熄燈開燈咁係咁閃,好鬼煩 有冇得較
用緊aorus fi27q
HDR?
係咪想要21:9 ultrawide?
有無介紹?
PS5 個Hdmi 2.1 for 4k 144hz
其實係咪嘥氣 PS5 game 根本唔會上到 4k 144hz
求其一隻垃圾 4k mon 60fps 已經夠用?
係喎返去試下熄鬼咗佢先
HDR本來就光暗分明
可能係你隻MON表達得唔好
但係我之前隻dell都會係咁
一直以為係隻mon問題 換咗新mon都係咁
好難頂 係咁閃
唔該巴打
得高階款先玩得起HDR
出左 3900X + 3080
睇緊27” 2k 144hz
暫時諗緊 Gigabyte G27QC
同 Acer VG272UP

有無巴打比到意見
邊隻好d...?
我睇樓上excel acer果隻2019 係完美個group...
Vg272up個座好廢,冇得高低
個座...
真係好似垃圾黎 高低都無...
咁都得

咁睇黎都係G27QC
台灣好似都好多人講隻G32QC
但我應該放唔落32”
其實ps5行1080p先係最perfect
可以考慮下Asus vg27qal1a,整體上都好啲,又係27吋
有冇巴打換mon想放舊mon
冇咩要求做副mon上下網1080p hdmi 22-24吋有咩好介紹
定平野都係差唔多
我有隻Dell S2418H 想放,你岩唔岩 (TG: Lok_Tar)
amd 累全家
好後悔買左vg289q
想買多隻144HZ MON 玩2077
求推介 FHD OR 2K好?
VG289q都後悔 點解?

正諗住出返部
玩唔到FPS GAME
d色係靚既
邊篇? 我睇台灣同支那forum 唔見有咩大問題,係off axis 泛白姐,呢個panel預左啦
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=60030&page=&snA=520870&last=
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞