[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#56

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
而家free sync係咪出到第二代?效果如何?
你覺得值唔值得為左1152zone fald上32ucxp?
後面岩岩好夾正圓型個邊, 搞到會滑走
FreeSync Premium Pro對HDR都有要求 遊戲HDR支援比較好 但冇高階HDR MON支援

值得上32ucxp 1152zones 多一倍喎
32吋又會爽d
我用緊32吋 對27吋mon已經冇興趣
咁你用左咁多年freesync有冇試過打機有撕裂?
我諗4k gaming應該影響唔大?
我隻PA32UC 45至57hz 冇tearing
咁我諗可以扑錘32ucxp
買左aw3420dw
想問下有冇啲支架推介
32ucxp塊panel都高級D
32ucxp 89%REC.2020
27UCX 83%REC.2020
想問下隻mon用後感點樣
27吋上4k
睇字會唔會好辛苦
窄邊框視覺效果幾正, 字你覺得細既話可以較返大d,
我係中田買佢標6990, 個sales 6800比我, 好抵玩
單已落
不過經過上次x27而家都仲有d陰影
就呢隻mon ching邊張display card
x27咩事
Aorus 3090 xtreme
點解咁多x27 出事, 反而pg27uq 冇乜
之前美森買左隻x27p五個月後開唔到機
好彩最後都肯refund
爬完文都冇咩心水
想搵32“ + 4K + HDR,主要用黎打Xbox Series X同PS4 pro
間中用mac睇下戲咁
budget 4千左右好似得以下兩隻選擇?
1. BenQ EW3270U
2. LG 32UN550-W

各位巴絲有冇好介紹
點解咁多人推介VG289q
PA系列有埋HLG真係好正
hlg係咩來?
我都研究緊32UN550-W
想用黎連notebook文書+PS5打機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞