[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#56

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
搵到一皮鬆啲嘅PG27UQ應唔應該狗衝?
定係得多個零月睇下有咩新機出好?
邊度有?
btw無hdmi 2.12
個fd係荷蘭見到問我要唔要
呢部應該係冇hdmi2.1
我應該都用唔著
新flagship貴好多
win10同gpu driver係咪最新?

google同wiki完一輪 我都係懷疑條線問題
新線到手再試
想請教各位ching, 主要打機睇netflix, 23吋mon 有咩推介?
呢家用緊ASUS VP228 HE
打dark soul, seiko 去到場景黑既地方睇唔到d細緻位
最近買左rtx3080想玩4k
大家有無建議買咩Mon,budget有6000-7000
心目中既選擇有 ew3280u 同 cg32uq
主要用黎打機
求教
想買30吋+ curved 主要簡單執相/畫圖 睇netflix/youtube
LG有幾款唔同model有咩分別
想問htmi 2進1出 邊款推介?
主要用PS4(遲啲換ps5) 同電腦
想買個27”左右 4k moon睇nexflix,
翻工同打機用(Ps4,下年or下下年換PS5)
見到話用2k PS4會blur,咁4k駁ps4會唔會blur?

筆直3000,睇緊AOC U27P2C,但又見到樓上有人話AOC易壞
想買30吋左右, 2K, 144HZ, IPS
平時打機睇NETFLIX, 見到只係 LG 34UC79G 岩條件,但好似停產

有冇巴打有建議
係咪有部pa27ucx架?出左未架?
不如你再睇清楚先
4k清到仆街
vg289q
有冇d細隻d既推介? 想用NB架夾住用
我睇片多過打機
34gn950
Dell p3421 如何 $4999
想搵mon打機睇片
有玩fps 得閒睇睇電影
睇啱VG259Q
唔知抵唔抵屌
定同樣價錢有更好選擇?
唔該各位
好似冇做好功課

同樣價錢更好係咩意思
要更好既Hz定係60都得,定係要更廣既色定係要更大個moon定係想上2K
一定要ips定係VA都得,又有冇話一定要咩牌子
有無ching知點解vg279q一直都缺貨
出咗
576zones miniLED都2499USD
2K 144Hz IPS G sync compatible
Budget around $3000
暫時有幾個心水
Acer XV272UP
AOC Q27G2S
ASUS VG27AQ/VG27AQL1A 呢兩個分別大唔大
LG 27GL830-B/27GL850-B 唔記得有咩分別
主要打機用
邊個好D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞