[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#56

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
請問1000-1500 不值 有無咩推薦
多數睇片同輕度打機 唔玩fps
屌, 買完個MOON , 部X27 又好似冇咩事
放部X27俾我
唔鍾意放D唔完美既二手野俾人, 一陣出事煩我咪死
買部新嘅放俾人
包保唔會煩到你夠平就得,冇mon用好慘
https://www.amazon.com/-/zh_TW/dp/B07CS3JGPC/ref=sr_1_2?dchild=1&keywords=uj59&qid=1607162014&sr=8-2

岩岩買左, 又唔知好唔好想上黎問下
唔好即刻退錢...

同埋第一次online 買mon, 易唔易撞爛?~
唔該
有PWM閃爍
咁即係買唔過?~

因為我見佢4K 32"得黎又唔係TN, 又平..
睇呢度置頂po 又隻隻都好貴...原本都睇中左MSI有隻4K 32".
32吋4k起碼EW3270U
都唔平,Samsung 一個2500蚊, benq一個3800

等我諗諗
有無大過30inch mon for ps5打機用介紹? 想買比屋企人做生日禮物
LG CX
BENQ EW3270U
LG 32UN550
Samsung U32R59C

最後揀左呢3部, 係咪都係你講個部好D~?
唔該
yes
唔該晒, 聽日去買~!
2k 144 ips 有冇咩mon推薦
打機用va定ips好啲?
Around 3000
Aoc隻Q27G2S抵唔抵玩
求巴打俾少少意見

小弟諗住買 Mac mini m1 做主機
打機就用xbox series x

想買兩隻Mon,文書為主,有時都會業餘執下片同相 (都會睇吓Netflix YouTube所以想要4k)

但 Mac mini m1 一定要一隻Mon出 thunderbolts (usb-c) 另一隻出HDMI

暫時睇中左U2720Q, 但我其實係咪用唔着呢隻Mon?
本身 budget$4000 1隻,但其實我係咪用其他mon可以慳返好多錢?
新手jj想問 imac 27 mon係咪冇可能當普通mon咁做ps4/ps5/pc既mon
最近想換imac但好怕搞唔掂 但我真係好鐘意imac個mon
gigabyte m27q
巴打同你同budget 144hz 2k (~$3000)

Acer VG272UP 點睇
你果隻我用緊
用m27q啦 多好多function
諗住買msi g241,有無ching有用
見1799,144hz同ips
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞