[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#56

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
我聽日睇下重用唔用到先
隻2515有師兄話要 我都係開佢食黃店3舊水後比單我睇就送 之後就冇左影 可能唔鐘意食

Dell真係好撚襟用
好呀謝謝你!
黃店 300 easy la
等我試左先成2年冇用過

【情報】華碩電競螢幕 XG27UQ 再度取得佳績, RTINGS 評測 8.3 分, 全站排名第二
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60030&snA=565387

嗯 果然表現得不錯 HDMI2.1新版應該快出來了吧
2515有興趣
冇問題呀,你試咗話我知啦
Amazon 買asus mon有無保? thanks
XB273K冇兩條線
粗邊框的GLOW控制好像比較好
咁有咩分別其實..個DSC 係可以令到D色靚D run得順D?
冇HDMI2.1 OR DP1.4 DSC
就要降chroma supsampling or 色深先上到4K 144hz HDR
想搵隻2k 144hz 打xbox
想問下aoc cq271同 菲利浦 m8series 邊隻會好d? 呢兩隻都va 如果想要ips 又推邊隻
如果同lg27ul500比,都係vg289q好D?
見到咁多人推VG289Q, 想請問下EW3270U又得唔得, 見佢有10bit色 ,3000對比度,應該會靚D? 不過一隻IPS, 一隻VA會差好遠?
EW3270U 會靚D 如果唔討厭VA的話
VA寫可視角度178
實際係咪同ips一樣?
定係實物都係會差啲?
會差d
想請問一下有冇如果有人用27gn950睇netflix 4k片時會自動黑螢幕
一定要關閉程式才會顯示回螢幕
特登買左hevc結果一播片就黑螢幕
4k 60hz 同問 EW3270 有人推,但EW3280無乜人推係咪有咩缺點
aw2721d又做727美金啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞