[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#56

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
4K budget 2K 144有咩推介
暫時睇緊LG 27GN800
想問下27吋 mon 會打FPS game
budget 3500內,有冇推介?
Lg 27gl850
返唔到轉頭
睇返d mon冇FALD嘅LCD MON就覺得黑色=灰色
技嘉fi27q 優惠 做緊3500 抵唔抵屌
27吋到 4kmon 得3k 到budget ,
係咪得VG289Q可以揀
想問4k 60hz mon
一半打機一半睇片
打機唔係槍game
部nb 2060
同埋個mon想供埋ps5用
4k budget有咩揀?
d人話dell好似屎屎地
所以得lg acer asus?
想問 我本身用開1080 mon 60hz
黎緊準備想換mom迎接ps5
首先想問下 我本身用開60hz好想轉144hz 聽聞效果好明顯 但budget所限 諗住換2k 144hz
但ps5 好多人都話唔支援2k ,144hz又唔係隻隻game上到 最好簡番4K 60hz

我一半時間玩ps5 一半時間用電腦睇野 部電腦張顯示卡又發揮唔到4K效能 同埋都想睇片感受下144hz既效果
想知點簡好? 2k/144 定 4K /60?
你唔係用電腦玩fps/racing可以唔洗144,
基本上冇片源有144fps。
我會建議4k 60
轉番27打槍game都係G27Q

問左香港Acer,佢話香港唔會出
但我ps5 主要係玩fps/racing (rainbow/F1)
但ps5既fps/racing 其實上唔上到144hz?
ps5唔會上到144,極限60
想問下
27GN800
VG27AQL1A
M27Q
邊款比較好
上到都冇用,九成九mon 上144hz 都要用dp, ps5 係冇dp
垃圾PS5根本唔會推到4k144
60都有難度
ULTRAWIDE 闊MON
想要34或以上又要有HDR 144FPS
其實而加係咪得38吋選擇 我見ALIENWARE LG 都係出38...
但真係好撚大 放到都覺得大
如果買PG43UQ最平係咪得price13999
34gn850
aw3420dw
pg35vq
G9有更新
https://www.samsung.com/hk/support/model/LC49G95TSSCXXK/#downloads

Upgrade File(USB type)

版本 1008.1 1.56 MB 2020年11月19日
PG35VQ 正呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞