[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#56

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
想買個曲mom但簡單爬下文 好似唔多人提咁
WFH 睇youtube/Netflix咁
就算打機都唔係fps game

應該唔會揀返Dell,漏光好勁
我都係~Dell做乜L
但手上個Dell用左4年仲平平安安
最重要既budget 唔講
有無巴打用緊LG ERGO 27QN880? 個架好似好好J
差唔多Budget 諗緊出呢部定一部平平地既4K 好過, e.g. BenQ PD2700U
等專家答你好d
我完全唔熟mon
熄左hdr都無4k 用app check到有2樣過唔到
啱啱被dell cut咗U2720Q單, 兩個月前訂都出唔到貨仲要推遲多兩個月
又要重新刨過啲芒list
其實都係想買多個芒嚟返工姐都咁難
利申: 用緊dell UP2716D
呢兩樣唔關事
咁ching點先出到4k
hdr10 pq同hdr10 scrgb 有咩分別
邊度睇status?
有無用緊 dual mon
有就抆走佢,Netflix detect 到另一個無行 HDCP 就唔會出 4K

另外 4K HDR 只會出 HDR logo, 要自己 Ctrl Shift Alt Q 睇
有冇巴打用緊aw3420dw?
想買曲mon 有冇類似呢個型號嘅推薦?
1萬蚊內
影片補frame上144fps咪有幫助
有無巴打用緊XG2703-GS?
5k budget 既2k 144hz係咪最好都係佢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞