[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#56

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
新手入門
$2000
有咩144hz mon好用
如果想買27" 144hz or up 既mon係咪落黃金9睇就得
用黎食下雞玩下LOL咁 最大要求都係要返IPS
張DISPLAY 得1660 (唔諗住換) 所以睇黎2k mon 144hz同我無緣 (張卡應該推唔到?)
有諗過垃圾AOC
又睇過下牙石VG279Q
岩岩又見到2000fun有隻MSI MAG273R
有無ching可以講下MSI mon有無咩好別好定唔好 未用過佢D mon
Dell機去邊到買最好
同問 Dell U2520D 抵唔抵買?
msi G241
1660都行到2k 60-100嘅
Pubg較low可能行到嘅
較到low 其實會唔會睇落仲差過1080
Pubg而家唔係冇咁大食啦咩?
大部份特效開high都應該keep到60-100
想問下如果想買27UL850係hk訂定美森買好 見美森平成2000想問有冇伏
仲有XG27UQ
會買3090先考慮4K 144啦
VG289Q有SYNC,U2720Q冇
會用PC打機就VG289Q
美森都要4000蚊喎
不如買行貨U2720Q 4500蚊
我見中央田都成6000
如果一半時間睇戲(4k, netflix)有冇話邊款比較好啲唔打機會駁mbp用budget 5000到
睇戲用VA會好D
EW3270U/CG32UQ
34" 21:9 1440p嘅你地用緊幾多% win10 display scale
明白晒thx
有冇人用過spyderX校色器?想知效果好唔好,想買個試下
好 thx
VG289Q
黑仔
今日買左,好爽
一邊睇AV一邊做野都得
好撚心痛

隻vg289q買唔夠一個星期 岩岩張大班椅唔小心撞到個mon.

依家個mon有一點爆撚左同刮花左一條痕
唔知保養有冇得搞
100%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞