[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#56

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
正常電影係包埋黑邊=16:9
唔Crop走就會有上下左右黑邊
aw3821dw bf/cm好平,1皮連集運
$6460?
frc10bit 曲多少少 但係色域又細返少少

D HUD fix唔到
垃圾驚
係呀 Alienware 要貴多差唔多三千
不過呢隻msi好似係量子點
除咗蕩失路教堂之外都ok啦
冇得同DS3比嘅
有得砌隻waifu 加少少分
如果咁多位巴絲冇意見咁我買ASUS VG289Q
高登ROG店好似有VG289Q
你去望下先
好啊唔該晒
6k買隻va
red dead2成功由52fps drop to 37

1660ti rip

幾個黑位個效果都唔錯
之前我用嗰隻mon係咩都睇唔到
而家有d想換隻Alienware

不過睇Reddit都話呢隻va算one of the best

部 ex2780q 用原廠type c to type c 連 MacBook Air m1 得2k 60hz, 1080 120hz

想問如果用Apple tb3 to tb3 可以出到 144?唔知佢係咪tb3 port

Thanks!

如果18gbs有冇機會?
小弟用緊vg289 連dp1.4 YouTube 出到4k hdr
但用Netflix app 同edge 淨係出到hdr 無4k
有無ching知道係咪有咩要set
netflix 4k plan
ms store download hevc
displaycard 10xx 以上
mon 要有 hdcp 2.2
hevc係呢隻 ?平時洗唔洗開住
裝左就得,DP1.4線係未原裝跟機線?
雜牌雞線都會無4k
仲有試下熄左HDR睇下係未有翻4K個logo,可能行緊4K HDR。
netflix app 入面㩒 shift +ctrl +alt +D 可以睇到解像度係未4K 。
扣左數都未轉已確認 dell你食屎啦
+ 1
一樣睇緊ultrawide, IPS既有LG 34WN80C-B, Dell U3415/7/9咁
好難揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞