[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#56

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
你嘅意思係內顯?
720/1080P掛
我對內顯零研究
點解你會有錢買4K mon 但係連張卡都冇
唔該廿絲,咁有冇話點先知真係行緊 4k?係睇得出比起我本行個24' 1080P清好多,但唔知係咪真係行緊 4k
睇呢到咪知
32吋4K廣色域 10,000左右最好係咪華碩嗰隻pa32uc?
因為用緊mac, 本身用緊default for display岩岩再上網睇之知原來唔係行緊4k
等我再睇睇先, d字細到仆街 唔該廿絲
冇錯
mac可以較4k+1080p ui?
用緊dell u2718q,本身用dp駁電腦,想睇netflix 4K話dp1.2唔得
搞一大輪買個hdmi switch方便轉電腦同ps4先發覺塊新板個onboard hdmi得4K@30Hz
再google下發覺有hdcp 2.2就有機會得,結果駁返dp跟住裝埋hevc video extension就成功睇到netflix 4K
各位師兄
小弟買左個31吋MSI MON 2K 144HZ 門市試完話有一粒死點 佢叫我搵番漢科代理睇下有冇得整 但佢保固條件好似要3亮點 5死點以上先有得維修
因為上網訂 一早比左錢無得退! 請問送番原廠有幾大機會幫我換? 十年都吾買MON 需然粒點吾算顯眼
正常都唔理你
dp1.2本身係冇hdcp 2.2
係D廠商自己加hdcp2.2落dp1.2
屌 小第真係今日先知MON有死點 亮點 壞點依家野
依家好似比人水左咁
所以買Mon前要問包唔包
唔包的型號我一律唔撚買 錢都唔係問題 最慘係要對住幾年 篤眼篤鼻
但佢會吾會檢查左先?
可以用1080 ui,不過用既話好似冇得揀行幾多,上網睇都係就咁寫 full resolution
不過我試左幾個setting都係出一樣quality就算當係出緊4k
砌咗APU 覺得再買gpu card好浪費
點解唔會

BTW

吾你老母
唔好用個4K MOON
咁2K mon 係咪上到
好驚買完發覺推唔到
lol同csgo呢啲要求極低ge game都仲玩到,
但高要求少少已經唔得。
但好老實講,買Display啦
如果唔打機 for上網睇片呢
冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞