[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#56

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
主要係諗唔掂兩隻揀邊隻
感覺上好似LG好過BENQ,但係LG果隻一篇review都搵唔到
係咪出左無耐?定無咩人買?
應該兩樣都係
心思思覺得LG會好d,但係又冇review睇
唔知有冇前一代既review可以參考下
呢d基本都係由平開始換去逐個逐個試

1.先等nv driver update 一次

2.試下唔用托板,之後係屋企其他插座照開下嗰個電器

3.試下其他托版/mon

btw,你要先確保唔係主機/顯卡問題?
27inch 2k144 有咩好推薦

現使用Gigabyte RTX 3080 水鵰 + AOC 24inch 垃圾3D 1080p60Hz Mon
以下呢3隻 朋友介紹俾我 邊隻好 定係有更加好既選擇 ?
-----------------------------------------
27GL850
VG27AQL1A
LC27G55TQWCXXK
27gl830都得 差個usb
咁呢4隻 既分別處係 ?
睇你有冇玩fps game
真1ms就簡lg
不過asus就可以oc到170hz
所以呢兩款都大路既
32UN550冇REVIEW
帳面上EW3270U 比較好
VA32UQ邊到買?
LG幾時變咗真1ms
有無人睇中AW3821DW 想知香港幾時先會有貨
有玩
https://www.lg.com/tw/monitors/lg-32un880-b

LG 32un880

32吋 IPS
4k
USB-C / DP / HDMI
有普通speaker
連埋LG支架

暫時見到美國台灣LG網有,但香港似未有得買。

主要買Mon係工作文書駁Laptop用,呢個好似幾岩minimalist 。

你地覺得有無伏?
邊隻好 廿巴
Benq ew3270u
Gtx1660 super
開左hdr
用緊hdmi線 唔知1.4定2.0
睇唔到netflix 4k
係setting問題定線問題?
VG27AQL1A/XG279Q
點知冇4k
廿巴 呢兩隻既分別係唔係 後者有G-SYNC 所以貴D 其他都一樣 ?
暫時under 30吋4k 144hz hdmi 2.1 係咪得未出既acer xv282k kv
好想要 27" FALC 4k VA HDR1000
我個mon成日feel到閃閃下
係咪關driver/DP線事
想問而家市面有冇4k 60hz轉2k可以有返144hz既mon?要有埋HDR
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞