[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#56

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
睇完篇推薦文 香港地窮撚想搵嗰平平地嘅2k 60hz mon都咁難...
人地推薦最划算條list 七款得一款有賣
平平地想換個25/27寸 60hz 睇下戲 打下非fpsgame咁是咪冇可能
想問5600x .3080, 玩4k144mhz 有冇問題?唔佑勉唔勉強?

上面見人推 lg 27吋 gn950

係咪呢隻mon已經好好了?主要係唔知張3080夠唔夠推
推唔盡
我推XG27UQ多過27GN950
如果3080推唔到144hz,係咪買返4k 60mhz mon好啲?

請問有冇好介紹,27吋以上,預算7000附近都可以,thanks
想問LG 34GL750-B 呢隻$3500可唔可以入手
個人需求IPS 1080P都已經得 要144Hz 34'' 曲mon
另外因為我部機未來1年先換,GTX 970推唔推到 THX
https://www.lg.com/tw/monitors/lg-34GL750-B
可以照上4k 144
有d細食game可以上到4k 高fps

但7000蚊 可以買到32呎4k ips 60hz 例如EW3280U

睇你點揀
*32吋
34吋 21:9 Curve Mon $4K budget 內揀邊隻好
有無ching試過ASUS VG27AQL1A用用下會突然黑mon,
我個部成日睇下片黑一下,但係打機又唔會
原來推唔盡 咁買2k 144
2k 144推盡都要3090/6900xt
2500筆直 主要用黎睇片同文書工作
係唔係1080p 144夠用
想請問除咗中央田仲有邊會賣EIZO MON? 我見中央田收起哂eizo
睇片文書先應該著重resolution下話
上網睇過 2500都夠買4K
再追下post先
thanks巴打
要幾耐先跌到5k
想問下24吋 FHD ISP 可以升高底 $2000BUGET係咪得ASUS可以簡?
ps4, youtube 會有黑邊
game 就睇隻野支唔支援21:9
左右
買得21:9 既mon 應該要預好多野都會有左右黑邊
最差情況係睇戲上下左右都有黑邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞