[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#56

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
各位師兄想請教一下,岩岩黃金入左隻VG289Q
但係兩腳插頭黎,是咪水貨?

如果唔想用adapter,有冇三腳插頭線配?
放得耐 真係會死 隻2410f 已經送到垃圾站

等緊個師兄回覆 重要唔要隻2515H
唔要就連sound bar比埋你 條件都係食夠3舊水或請我食都得
之前見D巴打香港訂 收到貨都係2腳
但會搭多條3腳線俾你
你有冇?
柒左,係箱底
唔該哂
想請教下大家濾藍光較幾多,有冇一個通用值定係睇個人
唔該曬! 我今日已經食咗黃店外賣! 等你話我知!
請你食都可以呀
冇開過
實際上冇咩用所以唔開?
成個畫面變黃 影響畫質 浪費隻mon
隻mon有flicker free+環境夠光應該ok
好 明白 唔該哂
唔該師兄 , 咁如果LG隻32UN550-W呢? 對比EW3270U係咪差唔多, 因為想要有得較升降支架
唔好意思想問吓係唔係除咗eizo 之外其他廠啲mon多數都係中國製?
我睇一樓啲link好似冇特別提mon既產地
上豐澤睇就好似大部分牌子都係中國製
新手 想問下 最近換左3080 既電腦 
平時都係打下機 LOL 食雞咁 
想換個32吋 MON 2K 144  曲面  
本來想買 XG32VQR 既 不過有FD子用話普普通通
所以有冇 D 更好  
BUDGET 7-8K到 
唔該巴打們
32UN550 DCI-P3 80-90%
明顯係次等panel
請問買mon有冇咩黃店推薦
同問
同埋如果出去實體店買,有冇話黃金定旺電好啲?
呢兩度有冇黃店?
想問下有無人有同我一樣既問題

我買左asus pa279c有一條usb-c displayport + pd port既位
直插舊既intel mac無事 但插新既m1 mac就唔著

但隻mac用usb-c ub轉hdmi都著到moon
g2 system 不過唔知有冇mon賣
無知一問 144係咪就已經等於係4K?
無知一問 144係咪就已經等於係2K?
2560*1440

144Hz
你指緊乜
預算有限
Aoc 27g2 抵唔抵屌
中資
我想搵d 27寸 又144hz 做雙mon ,但爬下文見到好多都3000-4000
想問用緊Asus 2060 OG6應該換邊款mon好?都係玩下LOL睇Netflix
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞