買電視機換電視機集中討論區 (22)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
感謝高手解答
水貨 - SAMSUNG 55Q70T
可以同以下2間買
https://www.facebook.com/botb4ktv $4750
https://www.facebook.com/SINGJAAK $4660

缺點係冇保養, 壞左買過部, 呢部行貨賣緊$10660, 水貨平50%, 轉左區後系統功能同行貨一樣. 鋪頭已包轉區, 包送貨安裝, 10天有壞包換

行貨 - Samsung 55TU7000 $5780 FROM AVOUTLET
優點係3年保養, 其餘同55Q70T冇得比

行貨 - Panasonic 50吋 TH-50HX700H $4980 FROM AVOUTLET
優點係5年保養, 缺點係細左5吋, 畫質比55TU7000好
下面2款行貨 豐澤有得買?
應該咁問 係咪呢類家電要去大鋪買
大鋪貴D, 我唔知大鋪現金價係幾多

細鋪平D, 我個價係細鋪, 可以WHATSAPP落單
AVOUTLET細鋪買冇問題, 好多巴打有同佢買.
想問24吋左右細電視有無推介?我見大部分都係LG,買唔買得過?Budget $3000
擺到32吋就買Sony W66G (1080P)
擺唔到就買個27吋4K HDR IPS mon加個解碼器
LG 24MT58DF-WH - $1690 FULLHD 全高清電視一部, IPS PANEL, 可視角好

LG 24TN510S-PH - $2090 高清電視一部, 內置 Wi-Fi, WEBOS系統可以睇NETFILIX, YOUTUBE

24吋左右求其買, 有畫面就算啦~唔需要$3000BUDGET
心大心細
師兄如果買水貨係預左玩幾多年左右
行萬幾蚊預玩5、6年,水7、8千頂盡3、4年
最驚就係幾個月壞
咁你買行貨啦
cannot agree more
有冇人試過買水貨 幾個月就壞鬼左
sony個遙控突然唔可以撳實校大細聲
只可以逐吓逐吓撳
有冇巴打試過

已經reboot過電視
其他掣正常
屋企收到49X9500H, 畫面好靚
但係想問係youtube同netflix睇點知有冇開hdr
沒問題
雖然都可以校
但撳到炆
睇youtube果陣, 按畫面設定, 右邊應該有HDR LOGO

我舊款係咁, 新款唔知道

NETFLIX就播片前會睇到HDR字樣

我可以撳實校大細聲
壞就再買
我好多野都買水 暫時死亡率係0 反正已經慳左好多地產稅
我不嬲都可以
係琴晚開始唔得
但我部水貨都成皮野
希望真係0死亡率
買咩水貨要成皮野
買左幾錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞