買電視機換電視機集中討論區 (22)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
LG CX48
LG CX48

不過打機都唔好連續打咁耐, 一陣HP棒燒印
咁買依部啦
Hp 棒燒印又係咩黎
個moon同一位置長時間唔轉顏色
會有機會燒印
咁hp bar基本上唔會轉位
65吋x9000h 同 x9500h好難揀啊...貴多5千值唔值
打機90
睇戲95
打機game入面條生命棒呀

左下角果D, 左上角果D, 長期停留係畫面冒既野都會有機會燒印, 所以睇你打幾耐
GOOD ANSWER
咁依部啦
明白受教了
買左X9000H用來打PS5開心使用中,不過因為上一部TV係得32" 1080p,所以個提升好誇張,同埋自己又等唔切新model
如果有ching都係打算買來玩PS5而你本身個TV都有4k,我就建議等多代睇定d先,下年9500I可能又有HDMI 2.1,不過當然無限budget就唔洗理
多10吋 貴左6成
萬一真係唔好彩用水貨samsung壞咗既話,咁有冇維修電視機既店舖介紹
唔知Samsung hk整唔整
平咁多, 壞左就換機

冇得又平又有保養, 一係買入門型號就最平又有保養
43" 我4k 144fps 電視係咪太細冇出?
唔整, 就算整都係天價
43" 4k 144fps 電視係咪太細冇出?
冇4k144fps既電視, 最多只有4k120fps既電視, 不過冇43"
6千幾水貨就有部三星55吋 Q80tt
真係好想狗衝 而家係驚我本身個電視架掛唔到
用左一年嘅 panasonic機上個禮拜俾朋友跟細路黎掉嘢(細部嘅巴士玩具.200g左右) 掉中電視右下角壞左 連開都開唔到

保修師傅上黎睇話撞擊引起. 要整3200蚊
部電視Aeon promotion買4900.

依家考慮
amazon black friday 英/澳森 買部
搵坊間師傅整

巴打可唔可以俾下意見

永不買P記. 畫質垃圾特別光. 一撞就完全壞. 可能我唔好彩呢個牌子同我唔夾
叫朋友買咪得
電腦打機+PS5 Ching會推薦邊部?
你住香港?
55X9000H
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞