買電視機換電視機集中討論區 (22)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
細電視你可能要搵大陸牌子, 不過細電視30"以下畫質一定差, 畫面粗糙, 油畫感重
買電視機 / 換電視機集中討論區 (23)

https://lihkg.com/thread/2313890/page/1
可能大廈公共天線問題

有冇另一部電視? 試下插同一個牆身插座
一定要擺櫃面唔鑽得牆
想換電視
買行貨
SonyKD-49X8000H同8500H
2部有咩分別?
係咪只係差個藍芽?

X8500H PANEL係100HZ, 畫面順暢D, 同埋有eARC, 可以回傳高清音訊去SOUNDBAR

X8000H PANEL係50HZ, 同埋只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR
解決唔到
上面個巴打話熄左auto motion plus 方法得唔得??

外國啲網民話點解唔得? 可否比條link 望下
我個位有啲尷尬,眼到mon2.1米到,驚55會睇到好早,又驚49/50好細
我太約2米, 睇緊49", 覺得可以再大D

建議你買55"
打ps5係咪一定要4K電視?上面3部Samsung係咪得Q60T有4k?
打ps5係咪一定要4K電視--->你駁1080P電視玩PS5會浪費左

上面3部都係4K
我2米睇55啱啱好
32“都係被遺忘的呎寸
應該遲早都會出埋4K
唔會三五七年後都仲係FHD卦
連MON都有低寸數4K反而電視咁罕有
32"都係被遺忘的呎寸

32"應該唔會出4K, 冇錢賺, 唔同電腦MON, 電腦MON要近睇, 4K重要, 電視唔需要近睇, 有冇4K分別不大.
如果計流暢度會唔會有分別
即係好似走馬燈呢類快畫面
宜家屋企部舊電視成日blur晒
走馬燈呢類快畫面用100HZ PANEL再開MOTIONFLOW, 就會好好多

就好似財經台果D報價條咁

不過要快PANEL現在最少要43", 下年可能因成本CUT埋, 要49"先有快PANEL

50HZ PANEL開左MOTIONFLOW都會有改善, 不過效果就冇咁好姐
我換既只可揀sony部32寸....
其實48吋要有幾多距離睇比較好?
32W660G都有motionflow, 應該都有幫忙既

32"真係已經沒有選擇

如果要4K一係買電腦MON+機頂盒, 不過現在仲用機頂盒好似有D反智, 而且電腦MON冇搖控又係唔方便
1.7米可以了
睇下下一部幾時出
希望再有改善
2.5m買75吋會唔會暈?
我覺得唔會有下一部, 今年H系列都已經冇32", 就算有都係不斷CUTCOST版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞