買電視機換電視機集中討論區 (22)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
Panasonic 50吋 TH-50HX700H 行貨
$4980

Samsung 50" TU8500 行貨
$5550

$6000內買不到SAMSUNG Q60T
廳只能放43吋

見到TCL出左P71系列

3300左右

師兄門點睇

先唔講售後,預佢唔壞住

又或者P8M系列又點睇?
大陸機我沒有意見, 沒有建議, 沒有推薦
如果我只有4000左右budget

想買samsung,lg or sony既smart tv

有冇推介,謝
咁我買返q60T算
Samsung 43" TU8500
$4480

Panasonic 40吋 TH-40HX700H
$4130

LG LCD TV畫質太差, 沒有推薦
SONY LCD TV OVER BUDGET
水貨SAMSUNG Q80T好抵玩架
我買左部SONY KD-43X8000H
請教一下,點解iPhone 影片 Airplay 落電視播放時會好窒呢?
WIFI問題?
WIFI無問題呀,訊息爆燈,Speedtest 8xx
Youtube 播放都無嘢
要其他巴打幫你, 我冇IPHONE
我見av outlet

43吋 q60t做緊5500左右

但怕唔怕有烙印問題?
QLED唔會有烙印問題, 點用都唔會有, 因為只係LCD
師兄

q60t同tu8500比又點揀呀

sorry唔識揀電視
SAMSUNG Q60T比TU8500高一級

1. Q60T 影像處理器高一級
2. Q60T 用廣色域量子點VA PANEL, 顏色更豐富
3. Q60T 對比度高D (7000:1), TU8500 (6400:1)
4. Q60T 光度高好多, 睇HDR片光位更加好
頭先去左買罪大 65” X9500H,十分期待。

Soundbar 如果3k 之內有提議嗎?諗緊yamaha YAS 209/ 罪大HT-X8500/ Denon DHT-S216🤔🤔

仲有,黎緊會買多部43” 房用,筆直5k 左右,請問有冇提議?我諗緊x8000h / TU8000.
入門通常s216
AV life 2030幾平吓
43X8000H 嬴在色域廣D, 可視角高, 光度高

TU8000嬴在對比度高(6400:1), X8000H只有1100:1, 所以黑位TU8000嬴好多

X8000H 黑色

TU8000 黑色
搭單問,32LM6300同32W660G兩部有幾大分別?
畫面W660G比較真實, LM6300比較味精

影像處理器應該SONY比較好~

其餘分別不大, 兩部都可以睇YOUTUBE, NETFLIX
32“始終都冇咩選擇
睇下出年會唔會有新款機
點解水命短d?
心理上覺得
但係其實識人係full hd年代就去支那買支行都用到今日
電器既野都係睇彩數, 當然用料一樣先可以咁計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞