買電視機換電視機集中討論區 (22)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
感謝睇左官網有寫youtube,唔知netflix/viu個d係咪都有
感謝
有Youtube, Netflix

Viu唔知道
仲有以下選擇

LG 32" FULL HD LED TV 32LM6300 $2580

行WebOS, 有Youtube, Netflix, 藍黃Viu
問左盛澤
Samsung 55Q80T水$6750
Sony 55” X9000h水$6380但改唔到區 但裝到啲大路app 好似影響唔大?
呢2部會點推薦我落過門市睇但盲眼 淨係睇到啲色水唔同 無咩preference
我唔會推薦Sony大陸版閹割機,講缺點都講到口乾

Samsung 55Q80T啦
q80t
盲眼揀 q70t 慳多2000 仲爽
再出去睇多次先
想請教多一個呎吋 49吋行貨
追POST話SAMSUNG 49"以下是奄割款

Panasonic TH-49HX900H
SONY 49X8500H
7k左右我見呢2部 有無師兄有意見
尋日睇咗LG CX 真係好好J
另外想問問三星Q80T個語音係咪只可用英文而唔可以用廣東話search片?
我推SONY 49X8500H
其實啲電視機畫質有冇話點樣set最好
有,裝哂黃藍viu
按受到睇電視台預設殘體字幕咪水貨sony
今朝啱啱壞左部電視,淨係放得落32吋,係咪唔多選擇?

暫時搵到LG 32LM6300,仲有冇其他Smart TV選擇?

https://www.lg.com/hk/tv/lg-32LM6300PCB
部CX用咗1個月暫時都滿意
但係有個問題暫時幾困擾,就係用 chromecast/airplay睇YouTube或者聽KKBOX 時,10次有3-4次會話搵唔到部cx, 要reboot部電話 (iPhone 8 plus) 或者部cx 重新on/off WiFi先得
有冇咩辦法可以搞搞?
Sony 32W660G
DV無就係無,將來片源越來越多既時候,個心咪仲缺失
https://www.youtube.com/watch?v=XRnP93TXe1w

呢部點睇, 買sharp定samsung Q60T好
sony閹割版下次開po要pin埋
如果唔買samsung Q80T
買Q60T 點睇?? 定係有其他推介
BUDGET幾多? 要幾大? 要水貨定行貨?
6000內
50-55吋
行貨
SHARP AQUOS已經唔係以前既日本SHARP, 已經係台灣野, 影像處理器都唔係日本, 只剩下PANEL係日本, 我覺得不需要考慮

請提供BUDGET, 要求大小, 需求
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞