買電視機換電視機集中討論區 (22)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
覺得支那嘢會
如果係日水唔通會短命啲咩
早幾日講個遙控唔可以撳實校大細聲
原來係button mapper問題
disable咗就冇事
定係真係好多巴打4年前買咗支水依家無得剩?
對比samsung 80t呢#upset?
我覺得SAMSUNG Q80T比較好, 係衰在冇DOLBY VISION
支水 80t

55” =6780
65” = 11800
差10吋 差咁遠

搞到我想買55算
雖然好想試65
我都想講行都係咁, 差十吋差成倍
65"你有冇再問多次? 可能舊價呢~
11月初問過
我估應該而家最多咪11000
自出電視起 55上65 都係貴好多
美 Amazon 見到有部 32 4K 連運費 直送 $4k

不過電視台係咪tune 唔到
支水55變65 貴左74%
但行95t 55變65 都係貴左5成
美國機香港睇唔到電視, 要加機頂盒
精神上支持你入65Q95T
有水我會買 不過得行貨
而家行扣哂禮品都成2萬4
samsung q80t 49吋 水貨係邊買好啲?有冇推介
麻煩晒😉
49"係閹割版, 得50HZ PANEL

巴打夠唔夠位放55"? 夠既就買55"

以下2間有賣水貨
BEST OF THE BEST
盛澤影音
okay諗諗先,另外想問Sony 49吋 X8500H 買水好唔好?
今日去瘋澤睇 70 & 80T
睇戲好似80幾好 睇電視冇咩分別
如果買70 你地會唔會建議咁不如唔好買Qled
如果搭soundbar 好似70好過80 哂左80個OTS聲效 80又有點陣背光
唔好, SONY大陸水貨係閹割版, 好多功能缺失
尋晚10年電視突然自動熄機,今日拿拿臨入左部水Q80T55,聽日先開箱裝機
謝謝解答
自動熄機有得整,多數死 電容
當你係暗D環境睇, 就會分到Q70T同Q80T分別, 睇戲有暗場景就有分別

另外Q80T光度比較高, 睇HDR片光位會更好

同埋Q80T喇叭輸出高3倍

如果搭SOUNDBAR, Q80T會好D, 佢有Q-SYMPHONY, 可以同SOUNDBAR一同發聲, 增強環繞效果, 不過要配合特定型號SAMSUNG SOUNDBAR先可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞