買電視機換電視機集中討論區 (22)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
65q80t
80t得唔得?
因為屋企人長開黎睇cctvb
間唔中我先用ps5打機
80t 打ps5 冇問題
但你部電視係咪長開
如果買罪大9500
但佢咩功能都用唔到
買個盒可唔可以代替到?>
我未買
但Q80t 都唔係oled
長開冇關係個喎
點解要買SONY閹割版? 55X9500H閹割版都要$7450
點解唔買SAMSUNG 55Q80T水貨? 都係$6780

閹割版又多功能缺失, 自我感覺又差, 係可以用chromecast with google tv取代到ANDROID TV功能, 但係AIRPLAY, HOMEKIT係補唔到, 除非又駁APPLE TV, 電視HDMI插頭有限

下下要轉輸入黎用, 搖控又2個, 字幕問題又解決唔到

閹割版成版都係大陸APP, 睇見都反胃
冇介紹錯呢, X9500H行貨正野黎

正統ANDROID TV, 唔係大陸閹割版
q70t有冇hdmi 2.1 ?
係咪得用返電視個youtube app先有,想用手機無線連接電腦黎播唔見有
SAMSUNG 55Q70T
問左 SINGJAAK 要 $4980
屋企收到49X9500H, 畫面好靚
但係想問係youtube同netflix睇點知有冇開hdr
睇youtube果陣, 按畫面設定, 右邊應該有HDR LOGO

我舊款係咁, 新款唔知道

NETFLIX就播片前會睇到HDR字樣

係咪得用返電視個youtube app先有,想用手機無線連接電黎播唔見有
盛澤影音 4660
我用電視YOUTUBE APP睇可以睇到HDR

我用電話YOUTUBE APP 投放影片去電視, 電視都會自動開YOUTUBE APP, 都可以睇到HDR
幾年前由pan記轉去罪大, 買o左部 55X9000E之後, 以後換電視機只買罪大, 都用o左三年半, 相當滿意, 仲有firmware update有良心
即係電話冇hdr都冇影響?因為我手機仲用緊iphone 7+
加左價~

可能太好賣
SINGJAAK = 盛澤影音
我都用緊49X9000E, 仲有FIRMWARE更新, 畫面仲好靚
應該主要睇條片有冇HDR
嚟緊仲有得up去android 9
由一開始ANDROID 6, 可以去到ANDROID 9已經算好好

ANDROID 10應該X9500G系列打後先可以了.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞