買電視機換電視機集中討論區 (22)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
有新機, 正

10年前應該係FULLHD機, 升級感應該好大
如果真係唔夠位, 49Q80T水貨都可以的, 最少系統上冇閹割野
10年機都係時候退役啦~
已經送左俾賣機位哥仔囉,以前d機鬼咁重,托出去鴨記都好麻煩
岩岩youtube片又係提到q-symphony
我果隻soundbar係samsung q60r 搭唔搭到依個功能
聽日有冇開箱圖睇?
sharp 47“ 60H/120Hz panel,d色水都ok,從廳降班入房好多年,係時候退役咯
soundbar要HW-Q60T或以上先可以用q-symphony

咁你可以唔洗理呢個功能
sorry啊 我唔識上圖
日本龜山PANEL
唔緊要
想問下巴打 如果40吋或以下想要智能電視
上到網用到airplay/mirroring 有無咩推介
主要用黎睇下netflix/youtube咁

睇緊Panasonic 40HX700H嗰隻 買唔買得過
好似即刻downgrade左部電視
發揮唔到部野,隻腥吧仲要買左冇一年
其實整體質素真係80r確實好少少
我見大舖行貨做緊$13980 送1500超市 英超西甲一年 保養好似都有4年 有點心動

sound bar q70t 或以上 配合電視 q80t 或以上先有
你q60r 有無買後置?
Panasonic 40HX700H 係唯一一款40"

不過冇AIRPLAY, 個Mirroring唔支援IOS

呢部有netflix/youtube
冇牙 得低音箱 好似冇得再連後置
就算有,睇電視位已經係梳化牆身
你放電視個位闊度幾多? 而家新款電視窄邊框, 可能放到43"
唔係呀 q60r 有得配 swa 8500架 好細隻
電視櫃闊度最盡得90cm
本身target sony 43X8000H... 但係度過都係放唔落...
Panasonic 40HX700H係唯一選擇,之後可能唔會再有40"
都係諗緊70/80t電視
唔識簡 價又差唔多 soundbar又限制左80t電視 頂
你sound bar q60r 都用唔到 Q symphony
換 70t or 80t 對你都無乜影響
價錢差唔多梗係80t
我好old school 依加70t/80t仲係咪行eARC 一個電視搖控可以郁埋soundbar聲
睇中三星55q80t水 價錢岩心水 乜都齊 就係冇DV 真係
sony x9500h水機 係靚d 但缺失太多 下下要轉字幕 實比老虎話唔好用
p記58hx700 就乜都齊 5年保 真係吸引
但色就比較淡
仲有tcl 55c715 呢部又係乜都齊 但支機冇乜討論
買左cx55 但係無得彈 係我唔識打倉頡 煩左d 同個mon 太薄 好怕比貓整爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞