我只不過喺自修室溫書,點知比我遇番佢。

1001 回覆
141 Like 10 Dislike
呢個時候,醫生都出黎了..
恭喜你,係個女黎架

嘩屌 2句騎劫成個故
<三十二>

醫生行入黎既時候,我忽然間面都青哂,連醫生都比我嚇親。
「唔洗咁驚,你細佬無事喎」
「係,唔該醫生。」
「退左燒,留院觀察一晚,無特別野既,聽朝出得院。」

喺呢個時候,我知道 我今次大禍臨頭。

「食埋啲野先啦,好哥哥」
望住小涼既笑容 我個心先定返少少
等到細佬訓左 我地都可以安心返屋企

喺返屋企既路程 我地都無講過野 直至到左小涼樓下
「我下星期開始,唔再落自修室溫喇。」
「嗯」
「咁我走喇,bye」
「再見 」
我一時之間都比唔到反應
但小涼走既背影 好似好down咁

返到屋企 我坐喺疏化好耐 回想返今日既事
喺我沉思既途中 手機既鈴嚇左我一跳
原來係小霖打黎
「你宜家得唔得閒?」
「得呀。做咩?」
「黎公園陪下我!」
我都未答 小霖就cut左線

小霖間中都會搵我傾計,但今次唔同
因為今日喺醫院 醫生行入病房既同時
我見到小霖既背影跑走左
回返帶先 就係小涼喂緊我食野果陣
但果陣 醫生 小涼 仲有細佬喺度
我無走出去望係唔係佢

落到公園 小霖已經飲得好醉
仲嘔到成地都係
因為公園就喺我樓下 我就帶左佢上我屋企搞返乾淨同抖抖
點知一上到屋企 小霖就開始喊
喊到收唔到聲

待續...
<三十二>

醫生行入黎既時候,我忽然間面都青哂,連醫生都比我嚇親。
「唔洗咁驚,你細佬無事喎」
「係,唔該醫生。」
「退左燒,留院觀察一晚,無特別野既,聽朝出得院。」

喺呢個時候,我知道 我今次大禍臨頭。

「食埋啲野先啦,好哥哥」
望住小涼既笑容 我個心先定返少少
等到細佬訓左 我地都可以安心返屋企

喺返屋企既路程 我地都無講過野 直至到左小涼樓下
「我下星期開始,唔再落自修室溫喇。」
「嗯」
「咁我走喇,bye」
「再見 」
我一時之間都比唔到反應
但小涼走既背影 好似好down咁

返到屋企 我坐喺疏化好耐 回想返今日既事
喺我沉思既途中 手機既鈴嚇左我一跳
原來係小霖打黎
「你宜家得唔得閒?」
「得呀。做咩?」
「黎公園陪下我!」
我都未答 小霖就cut左線

小霖間中都會搵我傾計,但今次唔同
因為今日喺醫院 醫生行入病房既同時
我見到小霖既背影跑走左
回返帶先 就係小涼喂緊我食野果陣
但果陣 醫生 小涼 仲有細佬喺度
我無走出去望係唔係佢

落到公園 小霖已經飲得好醉
仲嘔到成地都係
因為公園就喺我樓下 我就帶左佢上我屋企搞返乾淨同抖抖
點知一上到屋企 小霖就開始喊
喊到收唔到聲

待續...

What the fuck ?!
一定要選擇小霖
一定要選擇小霖

小霖忠粉
真係冇人鐘意小涼
真係冇人鐘意小涼

小涼都幾好啊
<三十三>

小霖喊到失哂控,正當我想企起身去拎紙巾之際
有人從後攬住我
「唔好走!唔好離開我好唔好?」
我嚇到乜感覺都無 我直以來 小霖同我就好似兄妹咁
但係對佢完全無感覺又唔係
但呢一刻 我都好亂 我嚇到衝左入廁所
由細到大 我都無試過同女仔有咁親密既接觸
都係等佢喺出面冷靜一陣先

都係拎個手機出黎聽下歌先
誰不知一拎出黎有十幾個wtsapp同missed call
原來係小涼搵我
一㩒入去睇 佢岩岩落街買m記果陣比班mk仔聊 嚇到走左入商場廁所
Omg 點解可以一時間發生咁多事嫁
廳已經有一個喺度 宜家又煩多樣
但係又唔可以唔去幫小涼

等我行出廳睇下個情況先
原來小霖已經訓左 咁我都九秒九衝左出門口
再msg家中兩老 講左小霖喺屋企斷左片

當我衝到落去商場 果幾個mk當然係未走啦
「你班mk夠薑搞我條女」我求其講左句
前幾日打架既傷痕加上跑到爆哂青筋
「等人姐。」果幾個mk就扮哂野走左
「巴渣妹,無事喇。」我大嗌
小涼隔左勁耐先行出黎 嬲爆爆咁講
「你咁大聲嗌我巴渣妹,想死呀?」
「救左你一命仲咁多野講」
「係喇,男朋友。」之後仲一啖錫左埋黎
「可唔可以送我返屋企?我驚佢地會跟黎。」小涼問

我果刻已經知我今日開始既日子都唔會好過
真係冇人鐘意小涼

小涼都幾好啊

係呀係呀
<三十三>

小霖喊到失哂控,正當我想企起身去拎紙巾之際
有人從後攬住我
「唔好走!唔好離開我好唔好?」
我嚇到乜感覺都無 我直以來 小霖同我就好似兄妹咁
但係對佢完全無感覺又唔係
但呢一刻 我都好亂 我嚇到衝左入廁所
由細到大 我都無試過同女仔有咁親密既接觸
都係等佢喺出面冷靜一陣先

都係拎個手機出黎聽下歌先
誰不知一拎出黎有十幾個wtsapp同missed call
原來係小涼搵我
一㩒入去睇 佢岩岩落街買m記果陣比班mk仔聊 嚇到走左入商場廁所
Omg 點解可以一時間發生咁多事嫁
廳已經有一個喺度 宜家又煩多樣
但係又唔可以唔去幫小涼

等我行出廳睇下個情況先
原來小霖已經訓左 咁我都九秒九衝左出門口
再msg家中兩老 講左小霖喺屋企斷左片

當我衝到落去商場 果幾個mk當然係未走啦
「你班mk夠薑搞我條女」我求其講左句
前幾日打架既傷痕加上跑到爆哂青筋
「等人姐。」果幾個mk就扮哂野走左
「巴渣妹,無事喇。」我大嗌
小涼隔左勁耐先行出黎 嬲爆爆咁講
「你咁大聲嗌我巴渣妹,想死呀?」
「救左你一命仲咁多野講」
「係喇,男朋友。」之後仲一啖錫左埋黎
「可唔可以送我返屋企?我驚佢地會跟黎。」小涼問

我果刻已經知我今日開始既日子都唔會好過

唔好再騎劫啦
「醫生,我細佬點呀?」小涼一見到醫生出黎就即刻問。

「佢頭先一直都係高燒狀態,我地幫佢打咗枝退燒針之後慢慢就退緊燒,不過今晚都要留一晚院。」

「喇,冇事啦。」

「嗯,好彩姐,」

隔咗一陣,

「小涼!」

有一男一女行過黎,應該係小涼父母。

佢爸爸高高大大,俾人一種好威嚴但係又好可靠嘅感覺。

而佢阿媽著得好雍容華貴,同我屋企果件個感覺完全唔同。

雖然我同小涼係住同一個屋苑,但係就好似兩個世界咁。

佢地望住我,我循例都同佢地打聲招呼。

「世伯,伯母。」

「佢係我朋友阿楓呀,好彩有佢喺到炸,唔係我一個都唔知點算。」

佢地黎咗代表我可以功成身退。

「咁我走先啦世伯伯母,我仲要翻去溫書。」

「好,唔該曬!」小涼爸爸伸隻手出黎同我握手。

「唔麻煩。」

翻到去我都冇落到自修室,橫掂今日先搞掂個test,翻去沖完涼瞓覺仲好。

「你翻到屋企啦?」臨瞓前收到小涼whatsapp。

「翻咗好耐啦,準備瞓啦,你呢?」

「爸爸車緊我地翻去呀,就到啦。」

「今日唔該曬呀!」

「唔洗客氣啦,我都冇做啲咩。」

Send完之後我就瞓著咗,仲瞓得好腍。

小涼
「有你喺我身邊就夠啦。」01:30
中哂伏 信左騎劫版
中哂伏 信左騎劫版

Molamola
死火 小涼咁進取既 小霖點算食小涼唔係唔得 但係大婆要係小霖
真係冇人鐘意小涼

小涼都幾好啊

all in 巴渣妹
頂 睇到勁亂
原來有人騎劫
死火 小涼咁進取既 小霖點算食小涼唔係唔得 但係大婆要係小霖

太偏激
頂 睇到勁亂
原來有人騎劫

Sorry sorry

太偏激

支持小涼

太偏激

支持小涼

中立
頂 睇到勁亂
原來有人騎劫

睇到中哂伏
中伏
其實我都會揀小霖。
如果兩個都愛,緊係揀個本身有好深感情嘅人。

利申:過來人
中伏

今晚再出下補翻數
其實我都會揀小霖。
如果兩個都愛,緊係揀個本身有好深感情嘅人。

利申:過來人

廢紙一向當小霖係知己,所以可能會隨住故事發展先有唔同嘅感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞