我只不過喺自修室溫書,點知比我遇番佢。

1001 回覆
141 Like 10 Dislike
小涼扮唔識溜 都係小霖好d
小涼扮唔識溜 都係小霖好d

邊有咁多陰謀論
一陣出埋定聽日先
小霖真係冇機會?
一陣出埋定聽日先

快啦
小霖真係冇機會?

或者佢會俾機會阿豪
「小涼!小涼!」搵唔到。

電話,打唔到。

我係咁嗌佢都搵唔到佢,突然閃過佢會出意外嘅念頭,於是就更加落力搵,我唔想第一次約會就變最後一次。

搵搵下我都跑到都冇咩方向,唔經唔覺跑番出頭先分別果間鋪頭,先見到佢企喺果到等我。

佢望到我之後,笑住咁同我揮揮手。

「你去咗邊呀?去廁所去咁耐,仲成身汗嘅?」

我二話不說就攬住咗佢。

「你去咗邊就真呀!我叫你企喺到等我,點解會唔見咗人架?」見到佢冇事,我雖然都放心啲,但係心有餘悸。

「我去咗聽電話炸,呢到又收得唔清楚,一聽完我就即刻企翻喺到啦傻佬。」

「我好驚,我真係好驚,我好怕你會好似天蕊咁,咩都冇講就無聲無息咁離開我!」

「唔會啦傻佬,我唔會離開你架啦...你放手先啦,整到我就黎窒息啦。」

「噢,唔好意思。」我即刻放手。

佢拎咗張紙巾出黎,幫我抹走啲汗,之後問:「你去咗買嘢呀?」

「係呀,去買咕塾。」

「買咕塾咪買咕塾,點解要話去廁所?」

「驚你跟埋黎呀嘛,咁咪比唔到驚喜你囉。」之後我就拎曬兩個咕塾出黎。

「一個櫻木我嘅,另一個..晴子...就係你嘅。」

只見佢笑得甜絲絲,又含羞答答咁,好不迷人。

「多謝你,傻佬!」

「就係咁炸?」

「唔係仲想點呀!不過..我好鐘意個咕塾!我地拎住佢黎影幅相呀!」

「唰」一聲,就記錄咗我同佢第一次嘅合照,第一次嘅約會,同埋第一份禮物。
小霖真係冇機會?

或者佢會俾機會阿豪

唔可以
我嘅霖霖只可以同廢紙一齊
推一推
小霖真係冇機會?

或者佢會俾機會阿豪

唔可以

點解廢紙咁對佢你地仲咁想佢地一齊
小霖真係冇機會?

或者佢會俾機會阿豪

唔可以

點解廢紙咁對佢你地仲咁想佢地一齊

因為佢係小霖
好多文
因為小霖為佢付出咁多應該得到回報
佢嘅回報就係同一個唔鐘意佢嘅人一齊
會不會放手其實才是擁有

知足的快樂叫我忍受心痛

會不會放手其實才是擁有

知足的快樂叫我忍受心痛

五月天

依家未鍾意啫

依家未鍾意啫

咁真係要繼續追
小三 還我小霖
小三 還我小霖

多謝支持
「肚餓啦,食嘢啦去!」搞搞下都成7點幾,我個肚都餓到打曬鼓。

「好啊,我都好肚餓!」幾驚佢唔餓啊。

「難得你請我仲唔食到你出血,哈哈!」

「手下留情啊,我冇幾多錢喺身。」

「睇下點,呵呵。」佢露出好邪惡嘅笑容,我靜靜雞睇下個銀包,睇下夠唔夠俾佢大屠殺。

「到啦,去攞位先!」

天啊!係譚仔啊!!佢竟然肯黎食譚仔!!

咁我就唔驚啦,就算食到唔想食都唔會搞到我破產。

「下,你所謂食到我出血就係食譚仔啊?」我雖然鬆一口氣,但都係要扮下嘢的。

「係啊,你唔想咩?我冇幾可食架炸。」

「想,梗係想,我好鐘意食添!」呢個女仔真係碩果僅存嘅極品。

入到去之後我地就開始嗌嘢食。

食開譚仔都知,基本上入到去都唔洗點睇牌就可以即刻嗌,多數都唔會點轉。

但係佢又左睇右睇,上睇下睇先揀到想食嘅餸。睇黎佢真係好少食。

佢仲唔識死咁嗌咗個小辣,對於一個唔太常食譚仔嘅人黎講,小辣都已經唔簡單。

雖然小辣對我黎講綽綽有餘,但係我都只係嗌咗5小,因為我唔想俾啲刺激感影響碗麵嘅品質。

譚仔,是用來享受的。

「你食到架啦,嗌小辣?」

「小辣咪即係最小嘅辣囉唔係咩?」what the..佢肯定冇睇辣度分佈。

到碗麵黎咗之後,當我仲好期待咁望住佢黎近辣到飛起果陣,佢竟然若無其事咁「骨」一聲吞咗落肚。

「好好味呀,好耐冇食過呢種味!」

「下。。唔辣咩?」

「唔會啊,好好食!」

「好食就得啦。」我見到碗湯都有啲汗顏。

最後我地仲嗌多咗個白肉同大土匪,埋單都係百幾蚊姐,輕鬆!
食完嘢之後我地都攰,所以就翻屋企啦。

作為一個有風度嘅男士,我當然盡我嘅職責送咗女士翻屋企先啦。

沿途我都拖實佢隻手,好好享受下呢段短短路程,靜得黎又冇乜人嘅甜蜜時光。

「好鐘意個咕塾咩?係咁攬住。」我問佢,因為佢攬得仲實過拖住我咁。

「超鐘意呀!係你送嘅,而且呢個咕塾咁有意義。」大概係紀念住我地第一次出街嘅載體。

「個咕塾係用黎俾你掛住我果陣用嘅,我而家成個人棟喺你面前,你唔洗攬得仲實過拖住我啊?」我苦笑道。

「咩呀,你呷醋啊?呵呵,有人呷個公仔醋。」

「車,邊有姐。」

講講下,話咁快已經去到佢屋企樓下,到果陣我地先好唔捨得咁放開對方隻手。

「唔洗咁唔捨得啊?我地下次再去第二到玩。」我講。

「今日好多謝你啊,我真係玩得好開心。」佢輕輕咁點頭,盡顯淑女嘅禮儀。

「你咁優雅我唔慣架喎,不過我都好開心。」

「你個死人..呃係喎,拎住啊。」佢喺褲袋拎咗啲錢出黎。

「無謂要你請我啦,百幾蚊咁貴,一人一半啦。」

「做咩啊,咪講好咗我輸咗我請。」

「唔洗呃我啦,其實你高分過我嘅係咪?」

「咁你都知...」

「你呃我唔到嘅,我知你想氹我開心先講大話姐,其實邊個請有咩所謂姐,只要係同你食我已經好開心架啦。」

「傻妹!」我摸一摸佢個頭,其實我都幾感動。

「同你講個秘密啊..」佢哄個頭埋黎,又係果種香味。

「啜」嘅一聲,我都未黎得切反應,就俾佢錫咗一啖。

OMG!!我就黎暈啦,甜死人,果然最美麗嘅事都係夜晚發生。

「拜拜死人頭!」之後佢就跑走咗,臨入大堂前都同我講咗聲再見。

我一路行番屋企,就一路回味緊頭先果0.03秒之間發生嘅事,雖短暫,但深刻。

再諗番起今日嘅約會,當其他同齡嘅女仔已經主力穿梭各大商場,又或者信埋啲雜誌寫嘅嘢,去埋啲九唔搭八嘅地方影相、打卡。

小涼就反樸歸真,同我溜冰、行玩具街同食譚仔。

其他女仔知道你有睇動漫都標籤你係條死毒撚,而佢就竟然肯同你一齊傾劇情。

佢會為咗你送俾佢嘅一個咕塾而興奮成日。

佢仲俾番飯錢我,所以我今日用用埋埋都唔洗200蚊。

有個咁好嘅女朋友,真係夫復何求啊!
小涼黨蒲下頭啦喂
小涼黨蒲下頭啦喂

係度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞