我只不過喺自修室溫書,點知比我遇番佢。

1001 回覆
141 Like 10 Dislike
跟住呢
開火
點都要有一個傷 但係小霖真係賢妻黎架 佢冇小涼咁易醋,又比小涼更了解主角,又成日係主角背後為會付出 竟然得唔到應有回報
點都要有一個傷 但係小霖真係賢妻黎架 佢冇小涼咁易醋,又比小涼更了解主角,又成日係主角背後為會付出 竟然得唔到應有回報

香港就係有咁多呢類咁慘嘅人存在..
新讀者lm 好正個故
btw bad ending 負評
新讀者lm 好正個故
btw bad ending 負評

唔好屌我呀真係
菊花
我轉過頭一望,小涼流住兩行淚水企咗喺大堂門口..拎住個三井壽figure。

…原本我好似俾小霖踢落懸崖咁,但係都死抆住個懸崖邊,但係我而家選擇放手,跌死就跌死,點都係自己咎由自取。

「你..又聽到曬?」

「點解..你唔..話我知?」

「原來..係我..係我出現先會有咁多事發生。」

「我就係唔想你有咁嘅反應。」我無力咁講。

「等我今日仲同佢地有講有笑咁 ..佢地咪會覺得我係個好假嘅人囉!」

「佢地知我冇同你講架。」

「我成日叫你有嘢就要同我講,唔好瞞住我架!」

「你成日呃住我,我地點繼續相處呀?」

一句句說話化成大鐵鎚,敲碎我嘅心靈,我一時都未組織到我應該點樣安慰佢。

我以為任何事作出沉默,事情會隨住時間而淡化。

點知沉默就係一個計時炸彈,時間愈耐,爆起上黎威力愈大。

明明我唔想傷害任何人,但係到頭來就傷害曬身邊每一個人。

「最衰係你呀費子楓!我憎死你呀!」
菊花

唔好玩菊花
兩個都冇la
2頭唔到岸,走鬼曬
2頭唔到岸,走鬼曬

兩個都冇la

咁又唔會
小霖粉留名,見到個霖字諗都唔洗諗 all in
小霖做犧牲 忍受接受曬 再幫廢紙tum番小涼
咪玩啦 小涼大姐頭人地為左你冇左小霖呢個好朋友 你呢加玩發脾氣?早就講撚左小涼呢條女冇小霖咁好 又易發脾氣 又唔識體諒男方 小霖就處處忍讓 男主係咪應該係時候諗下邊個先啱自己 男主唔識照顧人 正好要一個肯照顧佢既人陪係佢身邊
咪玩啦 小涼大姐頭人地為左你冇左小霖呢個好朋友 你呢加玩發脾氣?早就講撚左小涼呢條女冇小霖咁好 又易發脾氣 又唔識體諒男方 小霖就處處忍讓 男主係咪應該係時候諗下邊個先啱自己 男主唔識照顧人 正好要一個肯照顧佢既人陪係佢身邊

佢唔係發脾氣呀,佢只係自責
佢覺得自己係令到男主兄弟不和同埋傷害小霖嘅元兇
小霖粉留名,見到個霖字諗都唔洗諗 all in

我保證小霖一定會有個好嘅結局
,
,
,
,
,
雖然有排先結局
小霖做犧牲 忍受接受曬 再幫廢紙tum番小涼

咁又真係冇咁偉大....不過小霖同男主係會和好嘅,放心
一晚整喊兩個女仔,我都算世界級。

我嘅行動已經快過我嘅思維,我行咗過去攬住咗佢。

頭先都係借個膊頭俾小霖,而今次,我確確實實攬住咗小涼。

再一圈 再飛一圈就好 她寂寞手心 在等誰打擾

「對唔住..對唔住..對唔住!」因為真係好重要,所以真係要講三次。

我寧願 交換所有給她 一個緊緊擁抱 哪怕就一秒

「衰人黎..衰人黎..嗚嗚嗚」佢一路喊,一路係到打我,不過好彩佢冇推開我。

再一圈 再陪陪她就好 讓我可以記得她 頭髮的味道

「我以後唔會再咁架啦,有咩都同你講,唔會再隱瞞你任何嘢,就好似果次咁,好冇?」

「我..我叫費子楓。今年十七歲,白羊座,我而加單身!」
「讀馬嘉諾二世中學,中五甲班,最好嘅朋友叫黎爵言、龍應豪同蕭皓月!」
「最鍾意嘅顏色係黑色,最愛睇嘅卡通係聖鬥士星矢!」
「最鍾意聽嘅係黎明嘅今生不再,最鐘意嘅明星都係黎明!」
「最唔鍾意食臭豆腐,最成日做嘅運動係打籃球!」
「最叻嘅科係中文,最差係數學!」
「我最憎人睇我唔起同摸我個頭!」
「屋企有父有母,最錫我嘅親戚係我表姐,佢就黎結婚,我表姐夫仲要係我班主任!」

佢冇回應我,仍然繼續喊,可能坦誠真係佢好重視嘅嘢。

「你講過就係架啦。」佢終於喊完。

「承諾永遠生效!如有違背,天打雷劈。」我舉埋三隻手指發誓。

「喂..你劈死咗..咁我點呀?」佢成隻手隊埋黎我個口封住。

「你..做定帛金囉,嘻嘻。」

「妖,死開啦。」佢推開咗我,轉身就走。

我一個回馬槍,將佢拉翻黎我身邊。

「講笑姐,我邊捨得死呀,女朋友!」

「咩女朋友呀,邊個話做你女朋友呀?」

「咁算啦。」

「喂..至少都表下白啦..」

「林小涼小姐,唔知你願唔願意,做呢舊廢紙嘅女朋友,然後將佢循環再用呢?」

「邊有人咁表白架,咩循環再用呀,都唔知你講咩。」佢係到笑。

「呢位小姐唔肯回收,廢紙就去搵第二個資源回收箱啦。」

「你敢?我願意啦我願意啦,我粗粗地回收咗佢啦,嘻。」一時又喊得咁淒涼,一時又笑曬口咁...

我地又再攬住對方,終於可以以情侶嘅關係攬埋一齊,我唔會唔記得呢一刻。

「嗶。」十二點正。

十二點前,果一日係我人生最失敗嘅一日,而十二點後,我終於開啟我人生新嘅一章,我唔再係一個人睇住呢本書。

就算我走不到 她的天涯海角 這瞬間已足夠 天荒地老
我知出咗呢篇會俾人HI到屎忽都花,亦會有人感覺良好。
我都預咗。
任何反應我都係開心嘅,至少你地肯為呢篇垃圾而嬲或者高興。
小霖粉盡情罵啦
小涼粉..(涼粉 )盡情慶祝啦
但作為第50章,我都希望可以寫啲有紀念性啲嘅嘢
多謝你地一直嘅支持,縱使呢個係一個難登大雅之堂嘅故仔,係一個冇咩人睇,唔求正評,只求冇乜負評嘅故仔。
雖然見到一個一個正評同留言都係開心同動力。
留名
完啦
完啦

未呀
留名

感謝!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞