我只不過喺自修室溫書,點知比我遇番佢。

1001 回覆
141 Like 10 Dislike
留名。。。一個晏晝追到live
btw小涼有咩三長兩短就唔放過你
原來成個故都係我係自修室發夢既情境黎 完

lm

個夢咁豐富就好
係咪又玩外國讀書?

唔係嘅..
留名。。。一個晏晝追到live
btw小涼有咩三長兩短就唔放過你

究竟係睇得幾快 btw多謝支持
小涼唔會係有婚約下嘩
小涼唔會係有婚約下嘩

睇埋咪知
小涼唔會係有婚約下嘩

有就好喇...可以乘機整走佢,咁廢紙就可以同小霖一齊
同小涼分左手既話 樓主死全家

我係咪應該開心終於有人鐘意呢一對

其實呢一對 我覺得幾好
求happy ending
廢紙+小涼
小涼唔會係有婚約下嘩

有就好喇...可以乘機整走佢,咁廢紙就可以同小霖一齊

冇得勉強嘅
同小涼分左手既話 樓主死全家

我係咪應該開心終於有人鐘意呢一對

其實呢一對 我覺得幾好
求happy ending

大概有咗方向架啦..
廢紙+小涼

<六十七>
「拜拜啦,學校見啦!」

出番市區之後,我地就再轉地鐵,而阿月同阿靜就有司機車佢地番去。唉,有錢真好。

「今次玩完都唔知幾時再有得出黎玩。」子妮講。

「溫..溫下書啦,仲咁貪玩!」阿星話佢。

「咁真係有排都冇得一大班人一齊嘛。」

都係嘅,應該有排都唔可以成班人去玩到癲曬咁。

「考完試再約啦!實有機會嘅。」阿晴講。

到站之後,我同小涼、小霖一齊行。

「你地唔洗送我啦,拍下拖啦你地。」去到街口小涼講。

「得唔得啊?」我問佢。

「得啦,唔係好夜姐。」

「咁你自己小心啲啦!」小涼講。

「點啊,今日好唔好玩啊?」我送小涼番屋企果陣問佢。

「好好玩啊!估唔到你最後一次畢業旅行我可以參與。」

「唔止架,我想..」

「想咩啊?」佢眼仔碌碌,好精靈咁望住我問。

「我想以後每個階段都有你陪住我囉。」

「咁口花架你!唔睬你!」雖然佢咁講,但係佢嘅笑容已經出賣咗佢。

「我係真心架!」咁浪漫嘅時候..唔知點解覺得自己扮緊柳飄飄。

不過我都知呢個時候要俾佢一啲信心去信任我。所以我講果陣捉實咗佢兩隻手仲眼定曬咁望住佢,希望佢感受到我嘅誠懇。

「好啦好啦..我信你啦!」之後我地情不自禁咁攬埋一齊。

「林小涼!」一把雄厚而有威嚴嘅聲音響起,動搖咗成條街,更動搖我地嘅關係..
<六十七>
「拜拜啦,學校見啦!」

出番市區之後,我地就再轉地鐵,而阿月同阿靜就有司機車佢地番去。唉,有錢真好。

「你地唔洗送我啦,拍下拖啦你地。」去到街口小涼講。

「得唔得啊?」我問佢。

「得啦,唔係好夜姐。」

「唔止架,我想..」

「咁口花架你!唔睬你!」雖然佢咁講,但係佢嘅笑容已經出賣咗佢。

「我係真心架!」咁浪漫嘅時候..唔知點解覺得自己扮緊柳飄飄。

不過我都知呢個時候要俾佢一啲信心去信任我。所以我講果陣捉實咗佢兩隻手仲眼定曬咁望住佢,希望佢感受到我嘅誠懇。

「林小涼!」一把雄厚而有威嚴嘅聲音響起,動搖咗成條街,更動搖我地嘅關係..

<六十七>
「拜拜啦,學校見啦!」

「你地唔洗送我啦,拍下拖啦你地。」去到街口小講。

「得唔得啊?」我問佢。

「得啦,唔係好夜姐。」

「唔止架,我想..」

自膠
屌 老豆出來了
屌 老豆出來了

屌 老豆出來了

Mola mola
「爹..哋..」我地循聲而望,真係小涼老豆。

佢見到佢老豆果陣,即刻fing開咗我。

佢老豆一步一步行過黎,每行一步,我個心就好強烈咁顫動一下,呢啲就係傳說中嘅望而生畏?

「佢係邊個?」佢語氣好低沉,但係恐怖到可以食咗我咁制。

「爹哋…」

「嗯?!」

「係….我朋友」吓?

「朋友就會喺條街攬住咩?」

「嗯…」小涼冇任何回應。

但係點解佢要話我係佢朋友啊?

「同我番屋企啦。」

「係….」

「小涼!做咩事?」我伸手去捉實佢。

「細佬,我認得你,上次醫院果個呃麻,俾我同個女番屋企好冇?」佢講到咁,我仲有咩嘢做得到。

「我遲啲先同你解釋啦..」小涼臨走前講。

佢地走咗之後,條街靜英英咁,得我一個企咗喺到,我諗我仲未消化倒頭先嘅事。

番到屋企之後,件事仲喺我腦海縈迴不散。

我打開Instagram,映入眼簾嘅就係小涼同我嘅合照。

個caption係咁:「終於黎到夢寐以求嘅白泥啦!呢到好靚啊,希望隔離條傻佬會同我睇第一個日落啦!」

個post有好多個likes,下面仲有好多留言,全部都係恭喜我地嘅留言。

睇黎我地都受到好多人嘅接受同祝福,但係偏偏喺所有人都接受我地果陣又會出現咗隻欄路虎。

明明下午仲好甜蜜,點解會係咁樣完結?

我睇過好多劇同電影,一旦父母界入,對戀人就會有好多波折,分分鐘仲會被拆散。

我同小涼會唔會咁樣架?IG張相會唔會係我地第一張、亦係最後一張合照?

「究竟發生咩事?」我好想即刻問清楚佢所有嘢,所以我whatsapp佢。

但係佢成晚都冇上個whatsapp,最後上線都留咗喺我地仲喺地鐵嘅時間。

等等下我都瞓咗,直至第二朝起身….

晏就自修室見啦..
睇黎劇情係
老豆要小涼分手 但係廢紙唔肯
於是就。。。。。。
又係屋企人累事
有時可能係累事,亦可能係推波助欄
<六十八>
佢仲落得自修室..情況應該冇咁差掛。

唔會似啲狗血故咁又玩禁錮又失聯又剩啦…至少未去之前我係咁諗。

一食完晏,我就即刻落去休息區,佢一早已經坐喺到等我。

「小涼..」我行埋去嗌佢。

佢一抬起頭,眼腫腫咁,應該喊完一場。我睇到之後好心痛,佢喊果陣應該冇人喺佢身邊,好孤獨咁喊。一諗到呢到我就好自責。

「阿楓!」佢一見到我攬實我,眼淚又再度湧出黎。

「我好掛住你..我唔想冇咗你..」佢一路喺到大喊,一路哽咽咁講。

「唔會唔會..我而加咪喺到囉。」雖然我安慰住佢,但係我嘅心情都唔好受。

「我尋日..同爹哋..罵咗好耐交啊..」

「之後我就喺房喊咗好耐...但係又唔想喺電話同你講..我好想見你啊」

之後佢就冇再講嘢,一路喺到喊,每一下喊聲都好似鼓鳴咁敲響我心靈,搞到我心絞痛咁制。

「好啦好啦,唔好再喊啦,一陣喊到失曬聲眼又腫就唔靚啦。」

可能佢都喊到有啲攰,所以都慢慢停咗。

「我地去飲水機斟杯水飲先再慢慢傾啦。」

我拖住佢落去,我驚我一鬆開手佢又好似尋日咁,我驚我一鬆開手佢又唔知去咗邊。

「好啦,冷靜完啦可?」

「嗯..」

「咁可以講咩事啦..?」

「我今日黎..係講分手架..」
Live
Live

巴打跟得好貼
有冇咁兒戲
好有衝動負皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞