我只不過喺自修室溫書,點知比我遇番佢。

1001 回覆
141 Like 10 Dislike
有冇咁兒戲
好有衝動負皮

梗係冇咁兒戲啦
俾少少信心我
有冇咁兒戲
好有衝動負皮

梗係冇咁兒戲啦
俾少少信心我

好啦 作為忠實讀者 一定會推完最後 比埋個正皮
有冇咁兒戲
好有衝動負皮

梗係冇咁兒戲啦
俾少少信心我

好啦 作為忠實讀者 一定會推到最後 比埋個正皮
有冇咁兒戲
好有衝動負皮

梗係冇咁兒戲啦
俾少少信心我

好啦 作為忠實讀者 一定會推到最後 比埋個正皮

感謝king sir!!睇埋呢篇睇下點啦
呢個答案其實我落黎之前已經有諗過,但係當聽到呢一刻都有啲震撼。

「分手?分咩手啊?尋晚唔係仲好好地架咩?」

「記唔記得我問過你..我地之間會唔會發展得太快啊?」

「記得..咁又點啊?」

「其實係指我父母..我一直唔敢對佢地講我拍拖嘅事。」

「因為我中四果陣都試過拍過一次拖..」

「果陣我好鐘意佢,但係一齊咗冇幾耐就見咗家長。」

「點知後來比我發現佢有咗第二個,仲要係我一個朋友,我真係唔明點解表面可以同我咁friend,暗地就..」

唔怪得當初佢一見到小霖就咁有戒心..仲話有種久違嘅感覺啦..

「呢件事令到爹哋好嬲,仲唔俾我讀完書之前拍拖。」所以佢就一直都冇咩安全感,唔係對我唔信任,而係唔知佢老豆會點樣對我地...

但係佢喺我面前仲一直扮到好堅強、好樂觀咁,就係唔想我擔心,唔怪得佢手嘅溫度一直咁凍。

辛苦你啦..小涼,要你一個人顧慮咁多嘢...

「我知佢係為我好,但係直至遇到你我就..」講完之後佢又有啲想喊想喊嘅抽搐。

「我明我明。」我拍一拍佢後背,等佢可以冷靜番啲。

「直至尋晚被佢撞破咗,佢唔俾我地喺一齊,仲要我同你分手,我同佢嘈咗好耐佢都唔聽我講。」我明白佢老豆嘅苦心,但係我知道自己點對佢,所以我係唔會放棄佢架!

「我有諗過扮到好冷漠,去同你講分手,但係我一見到你,我就的唔起心肝,根本講唔出口!」

「講唔出口咪唔好講囉,我尋日話過我係唔會離開你加麻。」

「你放心啦,我一定唔會令你受傷害,唔會要你一個人承擔所有嘢。」

「但係我點同我老豆交待啊..?」

「等我黎面對佢!」我已經退縮過好多次,我唔可以再退縮,我唔可以再做廢紙!
正呀
分手啦,我都試過
正呀

多謝多謝
分手啦,我都試過

唔分啦..寫寫下我都唔捨得
分手啦,我都試過

仲有冇文
佢聽完我講之後先安心啲。

「你介唔介意..我咁遲先同你講啊?」佢問我。

「唔會啊..每個人都會有自己過去啊嘛,我都明白你嘅難處。」

「阿楓..你真係好好啊..」

「你而家先知咩?等你仲成日巴巴渣渣咁!」

「呢啲係情趣啊,嘻嘻。」都總算哄番佢笑啦。

「不過啊,以後你有咩就要同我講,我地一齊去面對,正如你要我有咩都同你講。」

「係係係,知道。」

「咁你之後諗住點啊?」佢問我。

「而家就梗係…溫下書先啦。」

「如果你可以嘅,今晚我陪你番屋企同搵你阿爸?」

「好啦…」
.
.
.
呢一刻..我就坐咗喺小涼屋企….
分手啦,我都試過

仲有冇文

少少囉得翻 打到攰

分手啦,同返小霖一齊
加油
分手啦,同返小霖一齊

同阿豪一齊
分手啦,同返小霖一齊

同阿豪一齊

小霖適合d
出文啊
阿楓一定要搞掂世伯 唔好比佢棒打鴛鴦
分手啦,我都試過

仲有冇文

少少囉得翻 打到攰

睇睇下都會唔捨得
uncle 做得好,小涼快啲還番男主角比小霖。
uncle 做得好,小涼快啲還番男主角比小霖。

主角同uncle 一齊
尋日夜瞓得制而家先起身
尋日夜瞓得制而家先起身

起身呵尿啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞