我只不過喺自修室溫書,點知比我遇番佢。

1001 回覆
141 Like 10 Dislike
修羅場 出事啦男豬,會唔會到最後變左後宮故

感謝
修羅場 出事啦男豬,會唔會到最後變左後宮故

咁又唔會 我都兼顧唔到寫咁多
個人比較鐘意小霖
留名
<廿五>
「今日問題如不盡,像處圈中圈,了斷也了不斷。」

嗯,唔該曬EASON ,你可以休息下啦。

根本是心聲啊。

「好啦,我係時候翻去食飯啦,得閒再一齊溫書啦。」小霖講。

佢指一啲書,再同我打一打眼色就走咗。佢意思應該係將啲書放番佢屋企再去我屋企。
佢走咗,就代表我應該折騰完了。點解溫個書好似仲辛苦過耕田咁,但係其實我好似冇咩收穫。

「阿楓,點解你好似咁攰咁嘅?」

「冇啊,唔係啊,可能尋晚唔夠瞓姐。」真係問得好啊。

「其實我知道頭先係搞到你好辛苦架啦,但係唔知點解我頭先我有一種好久違嘅感覺,所以先...」

「久違嘅感覺?」

「我...di..di..唔好意思。」佢電話突然響,出咗去講電話。

「唔好意思呀,我要翻去食飯啦,下次再講啦,拜拜。」

個自修室突然變得好靜,明明頭先好嚮往呢種寧靜,而家就有啲唔慣。

不過算啦,都係時候走。

「你番黎啦?」係小霖..
個人比較鐘意小霖

我印象嘅小霖真係咁好
留名

多謝你!!
個人比較鐘意小霖

我印象嘅小霖真係咁好

小霖啱做老婆 小涼啱做情婦
個人比較鐘意小霖

我印象嘅小霖真係咁好

小霖啱做老婆 小涼啱做情婦

我個故好純唔玩呢啲
「衰仔咁遲翻架,要人地霖霖等你咁耐,洗個手幫手開飯啦。」

「得啦,Auntie,我開得啦,佢今日應該好攰架啦。」

我一行去廁所,老豆咁啱又係廁所出黎。

「嘩屌,好心你著番件衫啦,你想你啲蛇貓鳳俾人睇曬咩。」我係講緊佢啲紋身。

「哈哈係喎,我都唔記得添,幫我拎件衫啦,一陣嚇親新抱仔就唔好。」

「妖!」

食飯果陣,又係一場嘅攻防戰。

「點呀,霖霖,啲餸啱唔啱胃口呀?」

「啱呀,好好食!」

「啦人地都話好好食,你兩父子仲成日嫌三嫌四。」

「呵呵呵!」你笑乜春姐老豆。

「唔係呀,阿楓成日係我面前都讚你啲手勢架。」

「佢個衰仔有咁好心?佢呀,成日都搞到我咁激氣。你得閒幫我管下佢啱架啦。」

「媽呀..」

「呵呵呵!」你又笑乜春姐老豆?

「佢平時係貪玩啲姐,其實個人都唔差嘅。」講完之後佢面頰都有啲紅。

「係啦,玩啦麻,玩到冇曬心機讀書,啲數學呀,黎黎去去都咁差。」

「媽呀!食飯啦。」

「呵呵呵!」我忍夠你啦死老嘢!

「我會幫手教佢啲數架啦,郭SIR都會幫佢。」

我承認呢場仗我輸咗,仲好徹底。
食完飯我就翻咗房溫數,做咗成日都係果啲數,都係唔識做。

「都估到你唔識做啦,晏就咁樣騰黎騰去。」

「你仲好講?」

「其實你Feel唔到..果個小涼對你有啲意思架咩?」

「點會呀?傻架咩。」

「唔係今日就唔會..」

「唔會咩?」

「冇野啦,做數啦,我教多你一次啦。」

今次教完之後,真係明咗好多,原來都好似真係唔太難。

「夜啦,我走啦,有咩唔明whatsapp我啦。」

「我送你啦。」

「唔洗啦,咁近。細個我都係自己走架啦。」

「係喎可,咁你自己小心啲啦。」

「嗯!」

「err..小霖!」

「吓?」

「呢2日..多謝你。」

「聽日見啦!」佢嫣然一笑,轉身就走。微微一笑真係很傾城架!

撻落床之後,我好快就瞓著。梗係啦,一日打2場仗,老虎都變老鼠啦!各位睇故嘅都早抖啦!
我都推下先
Gi
勁鍾意小霖 希望男主最後係選擇小霖
勁鍾意小霖 希望男主最後係選擇小霖

睇定啲先啦 我都會煲下小涼嘅
Gi

多謝支持!
<廿六>
「唉屌,又唔知醒!」

我又用我多年來苦練嘅飛翔境界勁快咁刷好牙換好衫就落樓。不過今次好彩唔洗爭的士。

「阿楓早晨!你氣都喘曬嘅,又唔知醒啦?」我去到巴士站嘅時候小涼仲等緊車。

「係呀,遲咗10分鐘起身,算遲得少架啦。」

「咁你咪未食早餐囉?」

「梗係未啦,諗住翻小食部先再買。」

「你唔餓咩?」

「餓都冇辦法啦。」

「喇,俾你啦!」係最愛嘅魚柳包!

「嘩正呀!」我抵制唔住心中嘅喜悅,不過冷靜落黎之後再問佢,

「你俾咗我你咪冇得食?」

「我食咗塊薯餅架啦,你肚餓就頂住先啦,我都可以翻小賣部買架姐。」

「呃係啦!你拎轉身呀!」佢突然叫。

「做咩?」

「你拎咗先啦。」

咁我唯有照做。隔咗幾秒之後佢又話可以拎番轉,但係我完全感覺唔到佢做過咩黎。

「好啦,巴士黎啦,今晚見啦。」

「拜拜!」

我等多幾分鐘,我架巴士都到咗,當我上咗車坐好之後,將個書包放係前面。

先發覺原來個傻婆放咗支水喺我書包執邊個袋。

「就咁食包好乾架,睇你都冇帶水架啦。」佢whatsapp我。

待續⋯⋯
LM
小涼做幾多貼心既野都冇解 小霖係正室
LM

多謝曬
點會有主角電話
點會有主角電話

正正下一篇想交待
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞