我只不過喺自修室溫書,點知比我遇番佢。

1001 回覆
141 Like 10 Dislike
垃圾主角 不如要番小霖算啦 小涼咁撚煩

一直咁順風順水個故邊好睇
況且係情侶必經階段啦
重睇一次都係小霖好d
小涼
小霖
重睇一次都係小霖好d

咁快重睇
一齊推下啦 我想試下1001
俾小人..即係我完成下呢個願望
第二日,我約咗小霖喺巴士站等,總不能要佢書包都冇就番學掛。

「唔該曬,要你特登拎個書包黎。」佢講。

「我唔該你就真啦。」

「你已經講咗兩次啦阿伯。」

「講一千次都唔夠做啦。」

「咁你諗住點報答我先?」

「我幫番你同阿豪啦一係!」

「我都話..順其自然囉。」佢有啲悵然咁講。

「車到啦,上車啦!」

我地又再次上番上層,坐番同一個坐位,只係人大咗,感受亦都已經唔同。
.
.
.
「呃..過多幾日就十二月啦,點解咁快架!」一番到去就聽到阿星喺到抱怨。

「咁咪好囉,咁就好快到聖誕同倒數!」阿靜講。

「月月到時我地一齊去拍拖拖好冇啊?」

「下..好..」

「做咩啊?你唔想啊?」

「STOP!」阿星喝停佢地。

「單身狗在此,要放閃唔該去第二到。」

「車,你快啲搞點你女神咪有得好似我地咁囉!」阿靜講。

「唉,此恨綿綿無..」屌,好扮唔扮扮豬八戒。

「不如倒數我地一齊去啊!」阿豪講。

「好啊!多啲人熱鬧啲!」阿晴講。

「你地啲情侶派對唔洗預我啦!我有節目。」除咗阿星之外大多都同意。
.
.
今日第一堂就係ECON堂,又係日復日咁操卷。

我發覺ECON啲past paper仲易過學校啲卷,特別係CE,前半果啲根本唔洗點讀都識做。

我比較擔心只係改制之後啲程度會好參差,會因此而失手,仲要加咗個elective,連操都冇得操。

「OK,夠鐘,停筆。」

做完之後個感覺都幾良好,好似都唔太難,至少section A肯定可以拎唔少分。
越多事發生越覺得小霖好
記得比個好結局小霖
好想小霖同廢紙一齊,btw覺得小霖好慘明明仲中意廢紙,但係仲要成人之美,成就廢紙同小涼
小霖好偉大 我愛小霖
犧牲小我完成大我

推呀繼續推 日日都有推
唉死啦,我已經打好下一篇,但係驚po出黎會俾你斬死
初初仲以為係軍糧黎

推呀繼續推 日日都有推

king sir
好想小霖同廢紙一齊,btw覺得小霖好慘明明仲中意廢紙,但係仲要成人之美,成就廢紙同小涼

我夠想要李一桐
初初仲以為係軍糧黎

出咗先講
初初仲以為係軍糧黎

打好就出啦
放學之後我就即刻去咗自修室溫書,而家對我黎講已經唔係每分每秒都好重要,呢個試唔再係我一個人嘅事,我無論如何都要砌低佢。

「嘩,你連校服都冇換就落咗黎啊?」係小霖,佢換咗便服先落黎。

「係啊,費時嘥曬啲時間啦。」

「小涼呢?」

「佢今晚出去食飯,應該唔黎。」

「咁溫緊咩啊你?」

「Accounting囉。」

「啱啦,一齊啦,我有嘢唔識可以問下你。」

「汪大小姐都會有嘢唔識?」

「你當我wiki咩,咁你教唔教?」

「教教教,難得有咁嘅機會嘛。」

於是我就將佢唔識嘅盡所能都教一次,教人真係個好好嘅體驗,可以考驗自己識唔識之餘,教完一次印象都深啲。加上佢問題真係好高質,都唔係咁易答。

「掂喎費子楓,果然脫胎換骨。」

「咩脫胎換骨啊?不嬲呢科都唔太差好冇?」

「好好好,我餓啦,一齊去食嘢?」

「都好!」

我地去咗地鐵站上蓋嘅河粉鋪食,呢間嘢我地以前成日食,貪佢平又大碗。

「嗯~~啲豬骨湯真係好香!」小霖講。

「我都好耐冇黎食,隻味道好久違。」

「我唔客氣啦!」佢講,講完之後就「雪雪」聲咁食。

「咁多年你都係咁嘅,食得咁鬼粗魯。」我笑佢。

「好食啊嘛!同埋喺你面前怕咩!」

「等我話俾阿豪知,等佢唔要你!」

「哈..哈。食啦你。」講起阿豪佢就唔太自然咁。

「咦,你地係咪楓仔同小霖啊?」個老闆娘問,我就認得佢,估唔到佢仲認得我地。

「係啊!老闆娘,仲認得我地嘅?」我講。

「點會唔認得啊,你地阿媽以前成日帶你地黎食,成日都嘈冤巴閉!」我地諗番起以前點搗亂都相視而笑。

「估唔到咁快咁大個,係呢,你地拍緊拖呢!?」

「冇啊冇啊,只係溫溫下書突然想再黎食下嘢,個白痴仔有女朋友架啦。」小霖答。

「噢,估唔到楓仔你咁都有人要,下次帶黎俾姨姨睇!」

「好啊,下次啦,有機會帶佢黎俾你識!」

「估唔到佢仲記得我地啊可?」我地走咗之後,小霖問。

「係囉,都真係好耐歷史。」

「記唔記得果次你打爛咗人地成支魚露,搞到人地地方痴笠笠咁。」佢問。

「咩啊,係你fing我隻手我先撞到枝嘢炸,又入我數!」

「係咩?哈哈,唔記得lu。」

「不過而家諗番起都幾好笑嘅。」我有感而發。

「係囉..以前啲嘢雖然無聊又白痴,但係記憶就好深刻,反而而加好多方法去留住啲回憶,偏偏喺腦海入面又唔深刻。」佢仲有感過我。

「或者係人愈大,值得記住嘅嘢越黎越少。」

「如果可以番去以前就好..」佢講,不過我同意。

「到啦,繼續入去溫書啦 !」

「好!一齊努力。」

或者細個果陣真係好啲,可惜果陣冇好好珍惜。
仲有無
放學之後我就即刻去咗自修室溫書,而家對我黎講已經唔係每分每秒都好重要,呢個試唔再係我一個人嘅事,我無論如何都要砌低佢。

「嘩,你連校服都冇換就落咗黎啊?」係小霖,佢換咗便服先落黎。

「小涼呢?」

「咁溫緊咩啊你?」

於是我就將佢唔識嘅盡所能都教一次,教人真係個好好嘅體驗,可以考驗自己識唔識之餘,教完一次印象都深啲。加上佢問題真係好高質,都唔係咁易答。

「都好!」

我地去咗地鐵站上蓋嘅河粉鋪食,呢間嘢我地以前成日食,貪佢平又大碗。

「咦,你地係咪楓仔同小霖啊?」個老闆娘問,我就認得佢,估唔到佢仲認得我地。

「點會唔認得啊,你地阿媽以前成日帶你地黎食,成日都嘈冤巴閉!」我地諗番起以前點搗亂都相視而笑。

「冇啊冇啊,只係溫溫下書突然想再黎食下嘢,個白痴仔有女朋友架啦。」小霖答。

「記唔記得果次你打爛咗人地成支魚露,搞到人地地方痴笠笠咁。」佢問。

「係囉..以前啲嘢雖然無聊又白痴,但係記憶就好深刻,反而而加好多方法去留住啲回憶,偏偏喺腦海入面又唔深刻。」佢仲有感過我。

如果可以番去以前就好..」佢講,不過我同意。

「好!一齊努力。」

小霖心諗 小涼冇出現過咪好
仲有無

有靈感就有多篇

「小涼呢?」

「咁溫緊咩啊你?」

「都好!」

如果可以番去以前就好..」佢講,不過我同意。

「好!一齊努力。」

小霖心諗 小涼冇出現過咪好

我唔知小霖點諗,但係我係咁諗
小霖係最好的
睇小涼反而對佢有種唔知點 硬住硬住既感覺
小霖係最好的

其實我寫寫下都有呢個感覺]
因為就正正好似現實咁,身邊可能有人同自己仲夾過戀人同自己,但係最啱自己嘅未必係自己最愛嘅。
小霖係最好的

因為就正正好似現實咁,身邊可能有人同自己仲夾過戀人同自己,但係最啱自己嘅未必係自己最愛嘅。

小霖仲未放得低張廢約
小霖係最好的

小霖仲未放得低張廢紙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞